Piyasanın en güvenilir ismi açıkladı gram altını olanlar heyecanlandı! Altında zirve tarihi belli oldu

Piyasanın en güvenilir ismi açıkladı gram altını olanlar heyecanlandı! Altında zirve tarihi belli oldu

Altın fiyatları ile ilgili flaş gelişme! Hafta başında düşüşe geçen altın fiyatları toparlanmaya devam ediyor. Gram altın 1.627 liraya kadar gerilerken çeyrek altın fiyatı ise 2.676 TL'ye kadar düşmüş durumda. Fiyatlardaki düşüş yatırımcıları tedirgin ederken 'Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?' sorusu merak konusu oldu. Piyasaların en güvenilir ismi yükseliş için tarih verdi. Gram altını olanlar bayram edecek! Altında zirve tarihi belli oldu. Hazırlığa şimdiden başlayın.

Merkez Bankası'nın faiz artırma kararı sonrası düşüşe geçen altın fiyatları Ekim ayı ile birlikte toparlanma sürecine girdi. Gram ve çeyrek altın fiyatlarında yaşanan düşüşler yatırımcıları korkuturken 'Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Gram altın ne kadar olacak?' soruları merak konusu oldu. Piyasanın en güvenilir ismi Ekonomist Barış Soydan, altında beklediği tarihi zirveyi duyurdu. Gram altını olanlar dikkat! O tarihte zirveyi görecek. İşte Barış Soydan'ın altın tahmini ve uyarıları...

1 EKİM 2023 GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın alış / satış: 1.627,29 TL / 1.627,65 TL

ONS ALTIN NE KADAR?

Ons altın alış / satış: 50.584,05 TL / 50.613,20 TL

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın alış / satış: 2.603,66 TL / 2.661,20 TL

hjjhhj-2023-10-01t102911-359.jpg

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın alış / satış: 5.191,05 TL / 5.322,41 TL

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını alış / satış: 11.204,00 TL / 11.373,00 TL

ALTIN FİYATLARI NEDEN DÜŞÜYOR?

Altın fiyatlarının neden düştüğünü analiz eden Barış Soydan, "FED para politikasını gevşetmediği sürece ons altının daha da düşmesi normal. Çünkü altınla dolar birbirinin rakibi. Dolar güçlendikçe altın zayıflıyor. Özellikle Çin Merkez Bankası rezervlerini çeşitlendirmek istiyor ve ABD devlet tahvillerindeki payını azaltmak istiyor. Bunun için de doların rakibi olan altına yöneliyor. Sadece Çin değil birçok merkez bankası da altın alımı yapıyor. Bu da ons altında sert düşüşü engelliyor." yorumunda bulundu.

jhjjh-6.jpg

UZMAN İSİM AÇIKLADI: ALTINDA ZİRVE TARİHİ BELLİ OLDU

Altın fiyatları için beklediği tarihi zirveyi açıklayan Soydan, "Bloomberg’te görüşüne yer verilen yatırım şirketi yöneticisi Marcus Garvey, dolar endeksinin ve ABD devlet tahvillerinin faizinin gelecek yıl düşeceğini ve ons altının 2 bin 100 dolara çıkacağını söylüyor. Bu da gram altını da etkileyecek." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN