Sıfır araç alacaklar elini çabuk tutsun! Akşama bile zam gelebilir

Sıfır araç alacaklar elini çabuk tutsun! Akşama bile zam gelebilir

Sıfır araç almak isteyen vatandaşlar için son fırsatlar. Yeni yıl ile birlikte araç fiyatları zamlanırken alıcıların da eline hızlı tutması gerekiyor. Zamlar olduğu yerde durmuyor. Değil yarına akşama bile zam gelebilir. İşte araç piyasasındaki son gelişmeler…

2024 yılına girerken markalardan fiyat güncellemesi gelmeye başladı. Müşteriler fiyat alamama gerekçesi ile durumdan şikayetçi olurken bayilerden “Akşama bile zam gelebilir” yanıtını aldıklarını belirtiyorlar. Sıfır araçlara gelen zamların ikinci el araçlara yansıyıp yansımayacağı ise merak konusu oldu. İşte araç piyasasındaki son gelişmeler…

ARAÇ FİYATLARI ARTIYOR

2024 yılı kapsamında sıfır araç fiyatlarına %3 ile %10 arasında artışı yapıldı. Bir satış yetkilisi ise araçlara %5 ile 7 arasında zam yapıldığını belirtti. 10 gün önce 1 milyon 600 bin TL'ye satılan bir aracın şimdilerde 1 milyon 760 civarında olduğunu belirten satış yetkilisi, kampanyaların devam ettiğini söyleyerek 2024 model araçlara %5 ile %7 arasında zam yapılabileceğini söyledi.

arac-satis.jpg

FİYATLAR YERİNDE DURMUYOR

Araç piyasasındaki hareketlilik devam ederken bir diğer satış yetkilisi ise kampanyaların aynı şekilde devam ettiğini söyledi. 0,99 ile 300.000,200.000 TL araç özelinde marka kampanyalarının devam ettiğini belirten yetkili, araç özelinde kendi indirimlerinin olduğuna da değindi. Araç fiyatları her gün daha da artarken müşteriler de fiyatlar karşısında şikayetlerini dile getiriyor. Fiyat verilmediğini söyleyen alıcılar ise araç bayilerinden "Akşama bile zam gelebilir" yanıtını aldıklarını söylüyor.

arac-kapak.jpg

İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI DA ARTAR MI?

Araç piyasasında zamlardan önce en uygun otomobilin fiyatı 783 bin TL iken zamların ardından bu fiyat 813 bin TL'ye yükseldi. 2023 model araçlara uygulanan zam fiyatlarının 2024 model araçlara uygulanıp uygulanmayacağı da merak ediliyor. Yeni model araçların bayileri gelmesi ile birlikte fiyatların birazcık daha yükselebileceği söyleniyor. Show Haber'de yer alan açıklamalar doğrultusunda sıfır araçlardaki artışın ikinci el araç fiyatlarını etkileme ihtimalinin düşük olduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN