Sıfır ve ikinci el otomobillerin fiyatlarını düşürecek hamle! Bakanlık hareket geçti, fırsatçıların önüne duvar çekiliyor

Sıfır ve ikinci el otomobillerin fiyatlarını düşürecek hamle! Bakanlık hareket geçti, fırsatçıların önüne duvar çekiliyor

Pandemiden beri altüst olan araç piyasası, son dönemde tedarik sorunu yaşanıyor. Bayilerde sıfır araç bulunamaması nedeniyle ikinci el otomobillere yönelen vatandaşlar, özellikle 2019 çıkışlı modellere ilgi gösteriyor. Bazı fırsatçılar ise ikinci araçlara fahiş fiyat artışı yaparken Ticaret Bakanlığı ikinci el piyasasında fiyat denetimine başladı. İşte, Bakan Mehmet Muş'un açıklaması...

Bayilerde sıfır araç bulunamamasından dolayı ikinci el piyasasında hareketlilik yaşanıyor.

Yeni araç almayı planlayan vatandaşlar, bayilerde istedikleri otomobili bulanmayınca ikinci el piyasasına yöneldi.

Bunu fırsat bilen satıcılar, ikinci el araçlarını piyasanın çok üzerinde satışa çıkarınca Ticaret Bakanlığı harekete geçti.

en-ucuz-sifir-araba.jpg

FİYAT MANİPÜLASYONUNA KARŞI DENETİM BAŞLADI

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, şunları aktardı:

"Sıfır km ve ikinci el araç piyasasında darlık yaratmak, piyasa dengesini bozmak ve tüketicinin mallara ulaşmasını engellemek amacıyla faaliyet yürüttüğü iddia edilenler hakkında inceleme yapmak üzere Bakanlığımız Müfettişleri görevlendirilmiştir."

mehmet-mus-ikinci-el-arac-piyasasi-denetim.jpg

"ARAÇLARA NORMALDEN FAZLA TALEP VAR"

Takvim'e konuşan oto galerici Murat Açıkgöz, "Arabaların fiyatları hızla yükselmeye devam ediyor. Araçlara karşı anormal bir talep var. Bayilerde de araba yok, geçen seneki gibi ikinci el araç sıfırdan daha fazlaya satılıyor. Bu yüzden de talep çok fazla" dedi.

en-ucuzu-ikinci-el-araba.jpg

"2019 VE ÜZERİ ARAÇ MODELLERİ ÇOK HIZLI SATILIYOR"

Vatandaşların ikinci ele rağbet gösterdiğini ifade eden Açıkgöz, şunları söyledi:

"İnsanlar 'Bugün arabayı almazsam yarın daha pahalı olacak' diye düşünüyor. Bu yüzden de zaman kaybetmeden almayı düşünüyorlar.

En çok modelli araçların satışı oluyor. 2019 ve üzeri modellerin satışı çok hızlı ilerliyor.

Marka model hiç fark etmiyor. 500 bin TL'lik araba da satılıyor, 1.5 milyon TL'lik arabalar da satılıyor. Hepsi satılıyor."

ikinci-el-arac-onerisi.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN