Şimşek'ten 3 büyüklerin talebine ret: Transfer dönemi şov yaptınız şimdi indirim mi istiyorsunuz?

Şimşek'ten 3 büyüklerin talebine ret: Transfer dönemi şov yaptınız şimdi indirim mi istiyorsunuz?

Türk futbolunun lokomotiflerinden Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, yaz transfer döneminde büyük meblağlar harcayarak futbolcuları kadrolarına katmış ve yayın gelirlerindeki düşüş nedeniyle maddi dar boğaza düşmüşlerdi. Yaşanan bu gelişme üzerine kulüp başkanlarının Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten vergi indirimi talebinde bulunduğu ortaya çıktı. Şimşek'in, 'başkanların talebini 'Transferde bir uçak indi biri kalktı' diyerek teklifi reddettiği öğrenildi.

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi Türk futbolunun önde gelen kulüpleri, yaz transfer döneminde milyonlarca euro bonservis ücreti ödeyerek kadrolarını güçlendirdiler. Ancak bu harcamalar sonrasında kulüp yöneticileri, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten vergi indirimi talep etti. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, düşen yayın gelirlerine rağmen yüksek miktarda transfer harcaması yaptılar.

TRANSFERDE MİLYON EUROLAR HAVADA UÇUŞTU

Transfer döneminde futbolculara ödenen ücretlerin yanı sıra bonservis bedellerinin de oldukça yüksek olduğu görüldü. Fenerbahçe, 56.8 milyon euro, Galatasaray 29.54 milyon euro ve Beşiktaş ise 12.5 milyon Euro bonservis ücreti ödedi.

10 Haber'de yer alan habere göre, kulüp başkanlarının vergi indirimi talebini iletmek üzere Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kapısını çaldığı iddia edildi. Ancak Bakan Şimşek, beklenmedik bir çıkış yaparak talebi reddetti. Şimşek, daha önce defalarca vergi indirimi almış olan kulüplere bu sefer olumsuz bir yanıt verdi.

ÖTV ZAMMINI VE EK MTV'Yİ HATIRLATARAK REDDETTİ

Bakan Şimşek'in, spor kulüplerine vergi indirimi yapmanın, ÖTV artışları ve ek MTV vergisi gibi diğer alanlarda yapılan zamların yaşandığı bir dönemde uygulanamayacağını belirttiği ifade edildi. Şimşek, başkanlara yönelik olarak, "Transfer döneminde uçakların biri indi biri kalktı, bol bol şov yaptınız. Şimdi vergi indirimi mi istiyorsunuz?" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN