Ara zam karmaşası: Asgari ücrete zam yapılacak mı?

Ara zam karmaşası: Asgari ücrete zam yapılacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete yeni bir zam yapılıp yapılmayacağına yönelik "Enflasyonda düşme eğilimi devam ederse asgari ücrette yeniden değerlendirmeye gerek duyulmaz, şu an gündemde değil" dedi.

En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltilmesinin ardından seçimler öncesi asgari ücrete ara zam yapılabileceği iddiaları gündeme gelmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi öncesi 'asgari ücrete zam temmuzda' iddiaları basında yer almıştı.

Bilgin'in yaptığı yeni açıklamada söz konusu iddiaların doğru olmadığı anlaşıldı.

'GÜNDEMDE YOK'

Bilgin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde AK Parti grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Bilgin, asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılacağı iddialarına ilişkin, "Ben hiçbir yerde öyle bir şey konuşmadım. Asgari ücret, bildiğiniz gibi 8 bin 500 lira olarak açıklandı. Enflasyon düşüyor. Temmuz ayında enflasyondaki düşüş eğilimi devam ederse asgari ücrette yeniden bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmaz. Temmuzda yeniden değerlendiririz, o günkü şartlarda bakarız. Ama günümüzde öyle bir şey yok" diye konuştu.

Bilgin, emeklilere yönelik yeni bir düzenlemenin olup olmayacağı sorusuna ise "Yaptık işte. Türkiye tarihinde ilk defa en düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya çıkarıyoruz. Bu, tarihimizde ilk defa yapılan çok ciddi bir düzenlemedir. Bundan 10 milyon insan istifade edecek" cevabını verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN