Günlük düşüş yüzde 7'yi geçti: Borsada 4 dakika arayla iki kez devre kesici

Günlük düşüş yüzde 7'yi geçti: Borsada 4 dakika arayla iki kez devre kesici

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksindeki düşüşün yüzde 5'i bulmasıyla devre kesici uygulandı. Yarım saatlik aranın ardından saat 17.19'da işlemlere devam edildi. Saat 17.23'te düşüşün yüzde 7'yi bulmasıyla ikinci kez devre kesici çalıştığı belirtildi.

Borsa İstanbul AŞ, Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin devreye girmesiyle pay piyasasındaki tüm sıralarda işlemlerin geçici olarak durdurulduğunu duyurdu. Borsa İstanbul'un Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin devreye girmesine ilişkin yaptığı açıklama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlandı.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, "16:49:54 itibarıyla Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi Devreye girdi. Borsamız Pay Piyasasındaki tüm sıralarda, VİOP'ta işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Repo Pazarı’nda işlemler geçici olarak durduruldu."

İKİNCİ KEZ DEVRE KESTİ

Borsada işlemler yeniden başladıktan sonra düşüş yüzde 7’yi geçince tekrar devre kesici uygulandı. 18.01’de kapanış seansı yapılacak.

BORSADA DEVRE KESİCİ OLURSA NE OLUR?

Devre kesici uygulandıktan sonraki ilk 20 dakikada hiçbir alım-satım işlemi gerçekleşmez.

Ardından gelen 5 dakikalık süreç içerisinde, hisse senedinin devre kesici uygulandığı andaki sabit fiyatı üzerinden “tek fiyat yöntemi” ile emirler toplanır.

YORUMLAR (4)
4 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN