Son dakika! Dolarda ibre yukarı döndü: Tarihi zirve aşılacak mı?

Son dakika! Dolarda ibre yukarı döndü: Tarihi zirve aşılacak mı?

Son dakika haberi... Dolar/TL kuru Fed ve faiz artırımlarının etkisiyle yönünü yeniden yukarı çevirdi. Geçen hafta 8.80'e kadar tırmanan kur, 8.72 ile başladığı yeni haftanın ilk gününde 8.75'lere çıktı.

Dolar/TL geçen hafta 8.60 seviyesine kadar geriledikten sonra cuma günü 8.80’e tırmanarak rekor kırmıştı.

Piyasaların fiyatlanacağı önemli bir verinin olmadığı haftaya aşağı yönlü bir seyirle başlayan dolar kuru, 8.72'ye kadar geriledikten sonra yeniden 8.75 seviyelerine çıktı.

Kur, 12.08 TSİ ile 8.72'den işlem görüyor.

Euro/TL ise 10.42'nin üzerinde değerleniyor.

FED VE FAİZ ARTIRIMLARI BASKILIYOR

15-16 Haziran’da gerçekleştirilen Fed toplantısından bu yana politika yapıcılardan gelen şahin mesajlar gelişen ülke para birimleri üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Fed toplantısından bu yana en fazla değer kaybeden gelişen ülke para birimi Güney Afrika Randı olurken Brezilya Reali en fazla değer kazanan gelişen ülke para birimi oldu.

EN FAZLA DEĞER KAYBEDEN PARA BİRİMİ TL

Türk Lirası ise yüzde 1.97 değer kaybıyla toplantıdan bu yana en fazla değer kaybeden dördüncü gelişen ülke para birimi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN