Dolar ve euro yeni haftaya nasıl başladı?

Dolar ve euro yeni haftaya nasıl başladı?

Veri takibi açısından sakin geçecek olan yeni haftanın ilk gününde döviz kurları da sakin seyrediyor. Dolar/TL, 8,73, euro/TL ise 10,42 seviyelerinden işlem görüyor.

Haftanın ilk günü veri anlamında sakin bir gün olacak. ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin yapacakları konuşmalar izlenecek.

DOLAR VE EURODA İLK RAKAMLAR

Döviz piyasaları, yeni haftaya oldukça sakin başladı. Piyasaların fiyatlayacağı önemli bir ajandanın olmadığı haftanın ilk gününde, dolar ve euro TL karşısında yatay hareketler sergiliyor.

Sabahın erken saatlerinde dolar/TL, 8,73, euro/TL ise 10,42 seviyelerinden işlem görüyor.

PİYASALAR

Asya borsaları, hafta sonunda bölge genelindeki koronavirüs vakalarındaki artışın risk iştahını düşürmesiyle haftaya temkinli bir başlangıç yaptı. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi hafif gerilerken Güney Kore'nin KOSPI endeksi ve Japonya'nın Nikkei endeksi sınırlı değişim gösterdi.

PETROL

Gözlerin OPEC+'nın 1 Temmuz'da yapacağı toplantıya çevrildiği petrol piyasalarında, Brent petrolünün fiyatı bu sabah 76,60 dolar ile Ekim 2018'den bu yana görülen en yüksek seviyeyi test etti. Petrol fiyatlarının yükselmesinde 2015 nükleer anlaşmasına dönülmesi müzakerelerin bir anlaşmaya varılmasının önündeki zorlukların devam ettiği ve İran'ın global piyasalara petrol arzının bu yıl artmayacağı değerlendirmeleri de rol oynadı.

ALTINDA SON DURUM

Altın fiyatları, dolardaki artışın ve Fed'in para politikasını sıkılaştırmaya yönelik verdiği karmaşık sinyallerin etksiyle bir haftanın dip seviyesine geriledi. Altının spot piyasadaki ons fiyatı seansın ilk işlemlerinde 1.770 dolar ile 21 Haziran'dan bu yana en düşük seviyeyi görmesinin ardından toparlandı ve 1,780 dolar seviyesine tırmandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN