Tepe isimlerden önemli açıklamalar: Bu hafta piyasaları neler bekliyor? İşte ipuçları...

Tepe isimlerden önemli açıklamalar: Bu hafta piyasaları neler bekliyor? İşte ipuçları...

Türkiye'de ekonomi çevreleri Merkez Bankası'nın uluslararası rezervler ve Döviz likiditesini açıklamasını beklerken Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu MYK toplantısına başkanlık edecek. Küresel piyasalarda ise ekonomiyi etkileyecek olan Fed yetkililerinden gelecek olan açıklanmalara odaklandı. Ekonominin nabzını tutan uluslararası kuruluşların başındaki uzman isimler ise hem altın fiyatlarındaki hem de Fed ile ilgili beklentilerini açıkladı.

Piyasalar Fed yetkililerinden gelecek olan yorumlara odaklanırken altın ise haziran ayını son 5 yılın en düşük seviyelerinde kapatmaya hazırlanıyor.

Altın haftanın ilk iş günü yatay bir seyirle başladı. Cuma günü altında yaşanan yükseliş bu hafta beklenmiyor.

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren 'enflasyonun merkez bankasının ana hedefi' derken Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic ise 'Fed’in 2022 sonuna kadar faiz artırmasını beklediğini' açıkladı. Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan da Fed’in varlık alımlarını azaltma eşiğine insanların düşündüğünden daha erken ulaşabileceğini vurgulamıştı.

Bu açıklamaları da göz önünde bulunduran isimler ise 'Fed havlıyor ama ısırmıyor' dedi. İşte farklı bakış açıları ile piyasaları bekleyen gelişmelere dair öngörüler...

2.jpg

ALTIN FİYATLARI İÇİN VOLATİLİTE OLACAK

Ünlü ekonomist Everett Millman bu haftaya ilişkin yaptığı değerlendirmede 'Önümüzdeki birkaç hafta boyunca altın fiyatları için volatilite olacak. Bu volatilitenin sakinleşmesini ve altın’ın 1.800 doları test etmesini bekliyorum' dedi.

26.jpg

VOLATİLİTE NEDİR?

Volatilite, finansal piyasalarda belirli bir ürünün belirli bir zaman içerisinde fiyatında yaşanan oynaklığıdır. Genellikle standart sapma ile ölçülmektedir. Genellikle belirsizliğin arttığı dönemlerde volatilite yüksek olur.

ALTINDA YÜKSELİŞ ZOR

Phoenix Futures and Options LLC başkanı Kevin Grady altın ile ilgili yaptığı son paylaşımda altın ile ilgili 'Altın bu seviyelerde istikrar kazanmalı. Ancak herhangi bir yükseliş zor' dedi.

40.jpg

FED GERİ ADIM ATABİLİR

TD Securities küresel strateji başkanı Bart Melek piyasalara özellikle altın ile işlgilenen yatırımcılara yönelik olarak 'FED‘in enflasyonu sakinleştirmek için şahin tarafta sağlam bir adım atamayacağına işaret eden herhangi bir veri altın fiyatları için yukarı yönlüdür. Eğer enflasyon daha sonra bir sorun olmazsa, FED faiz artırımıyla ilgili yorumlarından bazılarını geri alabilir' dedi.

FED'İN ŞAHİN DURUŞUNU POWELL BOZDU

Gainesville Coins’in değerli metaller uzmanı Everett Millman yaptığı açıklamada 'FED’in ileri geri gidişi gibi çok fazla oynaklık ve birçok sürücü gördük. Toplantıdan hemen sonra herkes FED‘i çok şahin olarak değerlendirdi. Daha sonra, FED konuşmacıları bunu destekledi. Ancak Powell’ın ifadesi çok daha güvercin bir ton aldı. Bu, daha geniş piyasalar ve altın fiyatları için bu iniş ve çıkışların çoğuna neden oluyor' dedi.

20.jpg

FED HAVLIYOR AMA ISIRMIYOR

Blue Line Futures baş piyasa stratejisti Phillip Streible, piyasalarda yaşananları değerlendirirken 'FED havlıyor ve ısırmıyor. Dışarı çıkıp bazı emtia fiyatlarını düşürmek için cesur bir açıklama yapmak zorunda kaldılar, ki yaptılar. Ve bu hafta, bu mesajı yineleyen diğer FED üyeleri arasında bir işbirliği vardı. Ancak gerçek şu ki, bunu yaşayamayacaklar. Tam istihdam hedefi daha uzun sürecek. 2023’te iki kez faiz artırdıklarını görmüyorum' dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN