Dolar/TL'de yeni rekor: 18.83'ü gördü

Dolar/TL'de yeni rekor: 18.83'ü gördü

Merkez Bankası'nın dün açıkladığı faiz kararının ardından dolar/TL'de yeni rekor geldi. Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 18,83 lira seviyesini test ederek yeni rekorunu kırdı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, dün Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplandı.

Bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 9 seyrinde sabit tutan Merkez Bankası piyasaların beklentisi doğrultusunda bu ay da değişikliğe gitmedi.

Bununla birlikte ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Lael Brainard, dün enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye dönmesini gerçekleştirebilmek amacı ile para politikasının bir süre daha kısıtlayıcı olacağını açıklamıştı.

DOLARDA YENİ REKOR KIRILDI

Son bir gün içinde yaşanan bu iki gelişmenin ardından dolar/TL'de yeni rekor kırıldı. Dolar/TL, haftanın son gününe yükseliş ile başladı. Son bir saat içindeyse 18,83 lira seviyesini test ederek yeni rekorunu kırmış oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN