Erdoğan 'hazırlık içindeyiz' demişti: Bakan Bilgin'den yeni asgari ücret açıklaması

Erdoğan 'hazırlık içindeyiz' demişti: Bakan Bilgin'den yeni asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, “Asgari ücreti en uygun rakama çıkaracağız. Şu an onun hazırlığı içindeyiz” açıklamasının ardından Bakan Bilgin'den yeni açıklama geldi. Asgari ücretin Komisyon kararıyla belirlendiğini hatırlatan Bilgin, "Şimdiden rakam telaffuz etmek doğru değil. Ekim, kasım, aralık ayları sonrasında enflasyon rakamlarını göreceğiz ve Komisyon karar verecek" dedi.

Yıl başından bu yana enflasyon karşısından eriyen asgari ücret tartışmaları sürüyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete ilişkin, “Şu an itibariyle inşallah Aralık ayındaki yapılacak olan yeni değerlendirmelerle de asgari ücreti en uygun rakama çıkarmak. Biz bunun için varız. Yolsuzlukların olmadığı, rüşvetin olmadığı, yoksulluğun Allah’ın izniyle olmayacağı bir Türkiye’yi biz yapacağız, bunu biz yaparız. Şu an onun hazırlığı içindeyiz” şeklinde konuşmuştu.

'BENİM KARAR VERECEĞİM BİR KONU DEĞİL'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den asgari ücret tartışmalarıyla ilgili yeni bir açıkalama geldi. Asgari ücretin, üzerinde rakam yarıştırılacak bir konu olmadığını belirten Bakan Bilgin "Asgari ücret benim de karar vereceğim bir konu değil. Asgari ücret tespit komisyonu var. Enflasyon oranını değerlendirerek asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenecek" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN