Son dakika! Fed'in kararı sonrası dolar tırmanışa geçti

Son dakika! Fed'in kararı sonrası dolar tırmanışa geçti

Son dakika haberi... Fed'in kararına odaklanan dolar/TL, beklendiği gibi faizlerin değiştirilmemesiyle birlikte 8,50 seviyelerinden ilk tepki olarak 8,60'ın üzerine tırmandı.

ABD Merkez Bankası (Fed) iki gündür devam eden Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarının ardından faizleri sabit bıraktı ve varlık alım programını da değiştirmedi.

Karar öncesinde 8,50 düzeyinde hareket eden dolar/TL, 8,60'ın üzerine tırmandı. Euro/TL ise 10,31'den 10,40 sınırına kadar dayandı.

ABD DOLARI DEĞER KAZANIYOR

Karar sonrası ABD Doları, küresel piyasalarda değer kazanırken Dolar Endeksi, 91 seviyesine yaklaştı. Dolar Endeksi, haziran ayının ilk haftasında 90 seviyesinin altını görmüştü.

Fed'in faiz kararının ardından Powell'ın yapacağı basın toplantısında tapering (varlık alım programında indirim) mesajları takip edilecek.

FED, 2021 VE 2022 İÇİN FAİZ ÖNGÖRÜSÜNÜ DE SABİT BIRAKTI

Fed'in açıkladığı "Ekonomik Projeksiyon Raporu"na göre, bu yıl ve gelecek yıl için faiz tahminleri bir önceki raporda olduğu gibi yüzde 0,1 seviyesinde kaldı. Fed yetkilileri 2023 sonu için faiz tahminini yüzde 0,1'den yüzde 0,6'ya yükseltti.

Fed yetkililerinin uzun dönem faiz tahmini yüzde 2,5 seviyesinde bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN