Son Dakika Gelişmesi: Patronlar Evet Dedi! Asgari Ücrete Temmuz Zammı Geliyor Mu?

Son Dakika Gelişmesi: Patronlar Evet Dedi! Asgari Ücrete Temmuz Zammı Geliyor Mu?

Asgari ücrete Temmuz ayında enflasyon farkı oranında zam yapılmasını bekleyenlere yeni haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Temmuz ayında artış olmayacağını belirterek Ocak ayını işaret etmişti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise 'sabır' demişti. Şimdi patronlar dünyasından asgari ücret açıklaması geldi. Patronlar düzenleme yapılması yönünde yeşil ışık yaktı ama...

Ocak ayında asgari ücrete yapılan zammın ilk dört ayda erimesi ile birlikte asgari ücretle çalışan milyonlarca emekçi Temmuz ayında maaşlarında enflasyon düzenlemesi yapılmasını istemeye başladı. Hükümet kanadından bu konuda net yanıtlar gelmese de patronlar asgari ücrette Temmuz zammı için yeşil ışığı yaktı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE AK PARTİLİLER NE DEMİŞTİ?

Milyonlarca asgari ücretle çalışan işçilerin gözü kulağı asgari ücret açıklamalarında. En son 6 Haziran'da Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammı için ocak ayını işaret etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasından sonra enflasyon karşısında sabit gelirlilerin alım gücünün düştüğünü bunu da arttırmanın hükümetin görevi olduğunu söyleyen AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, "3600 ek göstergeyi hallettik şimdi diğer sorunları da biraz sabır." demişti. Mehmet Özhaseki'nin bu açıklaması ile milyonlarca çalışan ve işçi emeklisi asgari ücrete Temmuz ayında yeni bir düzenleme yapılarak enflasyon farkı oranında zam yapılması beklentisi içine girdi.

asgari-ucret-temmuz-zam.jpg

PATRONLARDAN ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILMASINA YEŞİL IŞIK

Asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılması ile ilgili ilk açıklama Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı'dan geldi. Mahmut Asmalı Mayıs ayında yıllık enflasyonun yüzde 73'ü geçtiğini belirterek "Enflasyonu hepimiz biliyoruz, çalışanların alım gücünün farkındayız. Asgari ücretlinin alım gücünü yükseltecek formüllere odaklanmalıyız. Gerçekler ortada asgari ücrette bir artış olacaktır" dedi.

asgari-ucrete-zam.jpg

'ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPIN AMA İŞADAMLARNIN KESESİNDEN OLMASIN'

İşçilerin ezilmemesi gerektiğini düşündüklerini ifade eden Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, işverenin üzerindeki vergi yükünün alınarak ve ya başka fonlardan asgari ücretteki artışı karşılama yoluna gidilmesi gerektiğini belirtti. Mahmut Asmalı, özellikle Anadolu'da pek çok işletmenin zor durumda olduğunu söyleyerek bölgeler farklar göz önünde bulundurularak işçiye yapılan iyileştirme vergi dışında tutulmalı, devletin ekstra bir gelir elde etmekten vaz geçmesi gerektiğini belirtti.

Asgari ücrete her yıl Ocak ayında zam yapılıyor. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan 'Asgari Ücret Tespit Komisyonu' Aralık ayında yeni yılda yapılacak zam oranını belirlemek için bir araya geliyor ve çalışmalar sonrasında yeni yılın zam oranını açıklıyor. Peki sizler asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılması konusunda ne düşünüyorsunuz? Enflasyon zammı yapılırsa kaynak nereden bulunur?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN