'Sudan ucuz' lafı tarih oluyor! Suya zam üstüne zam geldi! Damacana suyun fiyatı yüzde100 arttı!

'Sudan ucuz' lafı tarih oluyor! Suya zam üstüne zam geldi! Damacana suyun fiyatı yüzde100 arttı!

2024 yılının Ocak ayı bitmeden gıda başta olmak üzere giyim ve akaryakıt gibi bir çok şeye zam geldi. Geçtiğimiz yıldan bu yana yüzde 100 oranında zam gelen damacana suya yeniden zam geldi. işte detaylar.…

Yeni yılla birlikte birçok ürüne zam geldi. Damaca su fiyatları su son bir yılda yüzde 100'e yakın zamlandı. İçecek Üreticileri Derneği (İÇDAŞ) verilerine göre, 2023 Ocak ayında 45 TL olan 19 litrelik damacana suyun fiyatı son yapılan zamlarla birlikte 90 liraya çıktı. Buna ek olarak mutfak tüpüne de 18 günde tam 3 kez zam yapıldı.

.jpg

"ZAMLARIN GERİ ÇEKİLMESİ GEREKİYOR"

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Tüketici Konfederasyonu (TÜKODER) Başkanı Bülent Deniz, “Damacana su fiyatları son bir yılda yüzde 100’e yakın arttı. Bu zamlar tüketicileri zor durumda bırakıyor. Tüketicilerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için zamların geri çekilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

mutfak-tupdg.jpg

MUTFAK TÜPÜNE BİR AYDA 3 AYRI ZAM

Öte yandan temel ihtiyaçlardan biri olan tüpe ise, 1 Ocak 2024 tarihinden beri üç kez zam yapıldı. Önce, ÖTV zammı yapıldı. Böylelikle 12 kilogramlık mutfak tüpünün fiyatı, 25 TL artışla 580 TL’ye yükseldi. Küçük tüp de 6 TL zamlanarak 135 TL’ye çıktı. Ardından gelen yeni zammın ardından 12 kilogramlık mutfak tüpünün fiyatı, 580 TL’den 630 TL’ye, küçük tüp de 140 TL’ye çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN