Tarım Kredi Marketleri nerede, kaç şubesi var? Fiyatları ucuz mu? İşte il ve ilçe şubeleri

Tarım Kredi Marketleri nerede, kaç şubesi var? Fiyatları ucuz mu? İşte il ve ilçe şubeleri

Tarım Kredi Marketleri fiyatları merak konusu oldu. Zira, son 1 yılda temel ihtiyaç ürünlerine gelen fahiş zamların ardından Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nin yurt genelinde yeni şubeler açmasına karar verdi. İşte, Tarım Kredi Marketleri sorgulama sayfası...

Tarım Kredi Marketleri'nde satılan ürün yelpazesi oldukça geniş. Taze sebze-meyveden şarküteri ürünlerine, tekstilden kozmetik ve bakım ürünlerine, bakliyattan süt ürünlerine kadar vatandaşların ihtiyaç duyduğu birçok ürünü bulmak mümkün.

BİM, A101, Şok market zincirlerinin benzeri olan Tarım Kredi Marketleri'nde satılan ürünler uygun fiyatlı olmasıyla dikkat çekiyor.

TARIM KREDİ KOOPERATİF MARKETİ NEDİR, SAHİBİ KİM?

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veren Tarım Kredi Kooperatifleri, ortaklarının ve çiftçilerinin her türlü ihtiyacını karşılamaya dönük mal ve hizmetleri zamanında, güvenilir, kaliteli ve uygun şartlarda sağlamayı ve ürünlerini pazarlamayı, çevreye ve doğaya saygılı, sürdürülebilir en üretken sektör yapmayı amaçlıyor.

2021 yılında Tarım Kredi Kooperatifi'nin satış mağazasına giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı alışverişin ardından, "Tarım Kredi Kooperatiflerimizin buradaki gördüğünüz gibi market, çeşitli ürünler noktasında, kalite noktasında, fiyatlar noktasında gayet uygun" dedi.

TARIM KREDİ MARKETLERİ NERELERDE VAR?

Türkiye'de 47 ilde ve 227 ilçede olmak üzere toplam 483 Tarım Kredi Marketi şubesi bulunuyor. Mevcut 483 mağazaya ek olarak 227 Tarım Kredi Market'in proje ve inşaat çalışmaları devam ediyor.

Yıl sonuna kadar hizmete alınacak 710 Kooperatif Market ve 5 Koopgross Market'in yanı sıra 2022 yılı ilk çeyreğine kadar 1000 markete ulaşması için de hazırlıklar söz konusu.

TARIM KREDİ KOOPERATİF ŞUBELERİ SORGULAMA EKRANI

ekonomi-tarim-kredi-marketi-ile-5-zincir-marketin-14441555-4968-m.jpg
2021 Ekim itibarıyla

TARIM KREDİ MARKETLERİ'NDE FİYATLAR NE KADAR, UCUZ MU?

Tarım Kredi Marketleri'nde satılan ürünler, dünya genelinde 'hard discount market' olarak adlandırılan 'yüksek indirim mağazacılığı'nın Türkiye'deki örnekleri olan BİM, A101, Şok market zincirlerindeki fiyatlarla benzerlik gösteriyor.

2021 Ekim ayında yapılan araştırmada 5 litre ayçiçek yağı, 5 kg toz şeker, 1 kg Osmancık pirinç, 1 litre riviera zeytinyağı, 830 gram domates salçası, 2 buçuk kg kırmızı mercimek, 1 kg köftelik bulgur, 1 kg kuru fasulye, 1 litre süt, 1 kg çay, 1 kg siyah zeytin, 5 kg un, 1 paket makarna ve 400 gr kakaolu fındık kremasından oluşan alışveriş sepetinin tutarı Tarım Kredi Kooperatifi marketinde 329.34 TL iken, diğer 4 zincir markette ise daha uygun fiyatlara doldurmak mümkün oldu.

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, Türkiye'nin değişik illerinde ve ilçelerinde yer alıyor. Market sayısını artıracak Tarım Kredi Marketleri'nin tüm illerde hizmet vermesi bekleniyor.

Tarım Kredi Marketi'nden alışveriş yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye genelinde ilk etapta 1000 kadar Tarım Kredi Kooperatif marketlerin yapılması talimatını verdik" dedi.

TARIM KREDİ KOOPERATİFİ NE ZAMAN KURULDU, BAŞKANI KİM?

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'nin kuruluşu, 1863 yılında Mithat Paşa'nın kurmuş olduğu 'Memleket Sandıkları'na dayanıyor.

Türk milletinin tarih boyunca başarı ile yaşatmış olduğu 'ahilik' ve 'imece' gibi yardımlaşma ve dayanışma esaslı sosyo-ekonomik örgütlenmeler; çağdaş anlamda kooperatifçiliğin gelişmesine zemin oluşturdu, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ile daha ileri noktalara taşındı.

Türkiye'nin tarımsal kredi ve girdi lideri, çiftçilerin sosyo-ekonomik güvencesi durumunda olan Tarım Kredi Kooperatifleri bugün Merkez Birliği'ne bağlı bölge birlikleri, kooperatifleri, hizmet büroları, şirketleri ve 800 binden fazla ortağı ile Türkiye'nin en büyük çiftçi kuruluşu.

2021 yılı itibarıyla Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'nin yönetim kurulu başkanlığını Köksal Kacır yürütürken, genel müdürlük görevini Fahrettin Poyraz üstleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN