TC kimlik numarası 0,2,4,6,8 ile bitenler dikkat! Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladı! 5 Mayıs'ta hesaplarda

TC kimlik numarası 0,2,4,6,8 ile bitenler dikkat! Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladı! 5 Mayıs'ta hesaplarda

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde yapılan destek ödemeleri Mayıs ayında da devam ediyor. Tarımsal destek ödemeleri hakkında araştırmalar devam ederken bakanlık 5 Mayıs Cuma gününü işaret etti. Tüm ödemeler hesaplara yatırılacak. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Çiftçilere sağlanan maddi ödemeler verimi yükseltmek ve çiftçi üzerindeki yükü azaltmak amacıyla bakanlık eliyle yapılıyor. Kırsal kalkınmayı sağlamak için yapılan ödemeler Tarım Bakanlığı tarafından hesaplara yatırılmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı kapsamında farklı ödemeler yapılırken mayıs ayı ödemeleri hakkında araştırmalarda hız kazandı. Çiftçi destek ödemeleri hakkında açıklama Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den geldi. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…


MAYIS 2023 TARIM ÖDEMELERİ HESAPLARDA


Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından yapılan açıklama ile birlikte yağlı doku tohumlu bitkiler desteği ödeme tarihleri belli oldu. T.C kimlik numarasının son hanesine göre yapılan ödemeler kapsamında vatandaşlar hangi tarihlerde ödeme yapılacağını araştırıyor. T.C kimlik numarasının sonu 8 ile bitenler 28 Nisan'da, 4 ve 6 ile bitenler 5 Mayıs'ta, 0 ve 2 ile bitenler ise 12 Mayıs'ta ödeme alacak.

ciftci-destek-basvurulari.jpg

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ ÖDEMELERİ YAPILDI MI?

Tarımsal destek ödemeleri kapsamında birçok farklı kalemde ödeme yapılmaktadır. Yapılan ödemelerden biri de Mazot ve gübre desteği olarak karşımıza çıkıyor. Bakanlık tarafından yapılan tarımsal destek ödemeleri ve ödeme tutarları şu şekildedir:

  • Yağlı Tohumlu Bitkiler (kütlü pamuk, yağlı Ayçiçek soya, kanola, aspir) desteği kapsamında 5 milyar 177 milyon TL
  • Katı Organik-Organomineral Gübre desteği kapsamında 235 milyon 815 bin TL
  • Hayvan Hastalıkları desteği kapsamında 66 milyon 326 bin TL
  • Sertifikalı Tohum Üretim desteği kapsamında 9 milyon 687 bin TL
  • Küçük Aile İşletmesi desteği kapsamında 6 milyon 849 bin TL
  • Hububat – Baklagil ve Dane Mısır desteği kapsamında 6 milyon 418 bin TL
  • Kırsal Kalkınma desteği kapsamında 4 milyon 193 bin TL
  • Mazot ve Gübre desteği kapsamında 2 milyon 496 bin TL
  • Hayvan Gen Kaynaklarını Koruma desteği kapsamında 2 milyon 761 bin TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN