Televizyon ithalatında da ek gümrük vergisi kalktı

Televizyon ithalatında da ek gümrük vergisi kalktı

Kredi kartlarında taksit sınırlandırılmasının daha geniş aralığa çekilmesinin ardından bu kez televizyon satışlarını artırmak için hamle geldi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, televizyon ithalatına uygulanan yüzde 10 ek gümrük vergisi kaldırıldı.

Televizyonda da ek gümrük vergisi kaldırıldı. TV satışlarını artırmak için, bazı ülkelerden televizyon ithalatına uygulanan yüzde 10 ek gümrük vergisi kaldırıldı.

Karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlandı. Söz konusu ülkeler, gümrük tarife istatistik pozisyonu (GTİP) listesinde 'genelleştirilmiş tercihler sisteminden yararlanacak ülkeler grubu', 'en az gelişmiş ülkeler', 'gelişme yolundaki ülkeler' ve 'diğer ülkeler' sütunlarında yer alıyor.

Önceki uygulama, çeşitli ürün grupları ithalatından, ülke gruplarına göre değişen oranlarda ek gümrük vergisi tahsil edilmesini öngörüyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN