Temmuzda umduğu zammı bulamayan emekliye müjde! Cem Küçük en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını açıkladı

Temmuzda umduğu zammı bulamayan emekliye müjde! Cem Küçük en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını açıkladı

Emekli maaşı zammında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yeni yıla doğru gidilirken Meclis'te bütçe görüşmeleri başladı. Milyonlarca emekli 'Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? 2024 emekli maaşı ne kadar olacak?' sorularını araştırırken hükümete yakın gazeteci Cem Küçük'den flaş açıklama geldi. Temmuzda umduğu zammı bulamayan emekliye müjde! Küçük, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını açıkladı.

MURATHAN DEMİRCİOĞLU | KARAR

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği emekli maaşı zammında flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Enflasyondaki artış karşısında ezilen emekliler maaşlarına okkalı zam beklerken Meclis'te emekli maaşı zam çalışmaları başladı. Ankara kulislerinden peş peşe bilgiler aktarılırken hükümete yakın gazetecilerden Cem Küçük'den flaş bir duyuru geldi. Cem Küçük en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını açıkladı. Temmuzda umduğu zammı bulamayan emekliye müjde! Peki emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? 2024 emekli maaşı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? İşte son dakika emekli maaşı zam haberinin detayları...

MİLYONLARCA EMEKLİ BAYRAM EDECEK! EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI...

TGRT Haber canlı yayınında konuşan Cem Küçük, 2024 emekli maaşı zammı ile ilgili flaş bir açıklamada bulundu. Yaptığı programda konuşan Küçük, yaptığı programlamayla emeklilik maaşına bu sefer kök ücrete de yapılan bir zamla ve enflasyon farkı + performans payı eklenerek %50'nin üzerinde bir zam yapılacağını belirtti.

Cem Küçük aynı zamanda en düşük emekli maaşını da açıkladı. Küçük açıklamalarında şuanları söyledi:

"Temmuz ayında yapılan %25’lik zamla hayal kırıklığına uğrayan emekliler gözünü yeni yılda yapılacak zamma çevirdi. Kök maaş arttırılacak böylece 7,500 TL olan en düşük emekli aylığı da yükseltilecek. Enflasyon farkı ile refah payı eklendiğinde emekliye yapılacak olan zam % 50’yi bulacak."

temmuzda-umdugu-zammi-bulamayan-emekliye-mujde-cem-kucuk-en-dusuk-emekli-maasinin-ne-kadar-olacagini-acikladi.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Emekli maaş zammı oranları henüz netlik kazanmadı. Kasım ve Aralık ayı enflasyon rakamlarının paylaşılmasının ardından 2024 yılı için geçerli olacak zam oranları duyurulacak.

Ancak 2023’ün Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında toplam enflasyon 29,41 oldu. Emekli maaşlarına enflasyona göre zam yapıldığından bu oran üzerinden maaş hesaplamaları yapılıyor.

En düşük emekli aylığına %29,41 oranında zam yapılması durumunda 7.500 TL maaş 2.205 lira artacak ve 9.705 lira olacak.

KÖK MAAŞ NEDİR, NASIL HESAPLANIYOR?

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Kök maaş emeklilerin ödedikleri prime göre almayı hak ettikleri en alt maaşlarıdır. Burada çalışan asgari ücretin üzerinde bir prim yatırdıysa daha fazla maaş alacak. Eğer asgari ücret düzeyinde maaş alıyorlarsa en düşük emekli maaşını alacaklar.

Kök maaş şu anda 7500 TL’nin altındaysa bu otomatik olarak 7500 TL’ye tamamlanıyor. Kök maaş herkesin yatırmış olduğu prime göre aldığı asıl maaştır.

temmuzda-umdugu-zammi-bulamayan-emekliye-mujde-cem-kucuk-en-dusuk-emekli-maasinin-ne-kadar-olacagini-acikladi-1.jpg

KÖK MAAŞ, EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI SEVİYESİNE EŞİTLENİR Mİ?

Kök maaşın en düşük seviyesine eklenmesi gerekir. Çünkü son yapılan yüzde 25’lik zam sonrasında 6 bin TL ve altında maaş alanlar zamdan faydalanamadı. Bir kişinin 6 binden daha fazla maaşı varsa zamdan faydalandı.

Yüksek enflasyonist dönemden geçiyoruz. Rusya-Ukrayna savaşı, pandemi, Orta Doğu’daki savaş gibi etkenler ekonomiyi olumsuz etkiledi. Bu da alınacak zam oranlarını belirliyor. Çünkü enflasyona göre maaş zamları belirleniyor. Enflasyonla mücadele kapsamında 2024’ün Mayıs ayından itibaren dezenflasyonist sürece girilecek. Ocak ayında memur, emekli, asgari ücretlinin alacağı son yüksek zammın olacağını değerlendirebiliriz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN