TESK Başkanı'ndan uyarı: Ramazanda israftan kaçının

TESK Başkanı'ndan uyarı: Ramazanda israftan kaçının

TESK Genel Başkanı Palandöken, ramazan ayında alışveriş yapılırken ihtiyaç oranında ürün satın alınması gerektiğini belirterek, "Vatandaşlarımız alın teriyle kazandığı parasını, çöpe atacağı ürünlere harcamamalı" ifadesini kullandı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, ramazan ayına yönelik alışverişler konusunda uyarılarda bulundu.

Vatandaşların ihtiyaçları oranında alışveriş yapmalarının önemli olduğunu söyleyen Palandöken, şu açıklamalarda bulundu:

"Vatandaşlarımız ramazan alışverişlerini yaparken ihtiyacı olan kadarını almayı iyi belirlemeli. Alın teriyle kazandığı parasını, çöpe atacağı ürünlere harcamamalı. Çöpe attığımız sadece gıdalar olmuyor. Aynı zamanda nimetimizi, paramızı ve emeğimizi de çöpe atmış oluyoruz. Birleşmiş Milletler Gıda İsraf Endeksi Raporu'na göre ülkemizde kişi başına göre yıllık 93 kilogram yiyecek çöpe gidiyor. Alım gücünün düştüğü, unun, şekerin, yağın fiyatlarının arttığı bu dönemde bir ekmeğin, bir pidenin bile çöpe gitmesi hele de bu mübarek ayda hiç yapılmaması gerekiyor."

'BU MÜBAREK AYLARDA İSRAF, İÇLER ACISI'

Palandöken, Türkiye'de günlük ortalama 100 milyon ekmek üretildiğine, tüketimin ise 92 milyon civarında gerçekleştiğine işaret ederek, bunun günde ortalama 8 milyon ekmeğin israf edildiği anlamına geldiğini kaydetti.

"En kutsal yiyecek olan ekmeğin, hele de bu mübarek aylarda israf edilmesi içler acısı" diyen Palandöken, israfın dini açıdan yanlış olmasının yanı sıra milyarlarca liralık da kayba yol açtığını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN