Thodex soruşturmasında yeni gelişme: Bir isim daha yakalandı

Thodex soruşturmasında yeni gelişme: Bir isim daha yakalandı

Thodex soruşturması kapsamında aranan isimlerden birisi olan Zuhal Özer de yakalandı.

Thodex şirketinin finans departmanında çalışan firari şüpheli Rana Azap ve şirketin yazılımcısı Oral Çınar'ın ardından son firari Zuhal Özer de yakalandı. Thodex soruşturmasında şirketin firari CEO'su Faruk Fatih Özer'in yengesi Zuhal Özer'in yakalanmasından sonra soruşturmada tek firari şirketin CEO'su Faruk Fatih Özer kaldı.

Aydın Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, belirlenen adrese düzenlediği operasyonda, Zuhal Özer'i gözaltına alındığı açıklandı..

Şüphelinin Aydın’daki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edileceği öğrenildi.

HERŞEY 22 NİSAN'DA BAŞLADI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kullanıcıların "Thodex" adlı kripto para borsasındaki hesaplarına erişemediği ve şirket sahibinin yurt dışına kaçtığı yönündeki ihbar üzerine 22 Nisan'da resen soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında şirket sahibi şüpheli Faruk Fatih Özer'in 20 Nisan'da yurt dışına çıktığı resmi belge ve kayıtlarla doğrulanırken, şirketin resmi adreslerinde herhangi bir faaliyet olmadığı belirlenmişti.

thodex.jpg

18 MAYIS'TA DA 2 İSİM YAKALANDI

Kripto para borsası Thodex’le ilgili yürütülen soruşturmada şirketin finans departmanında çalışan firari şüpheli Rana Azap yakalandı. Rana Azap’ın soruşturmada adı geçen 3 kritik isimden biri olduğu belirtiliyordu. Azap’ın adliyedeki işlemleri sürüyor.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında daha önce ifadeleri alınan şirket çalışanları, Faruk Fatih Özer’in bu işte yalnız olmadığını, firari şüpheli şirket yöneticileriyle ortak hareket ettiklerini düşündüklerini anlattılar.

Şüpheliler dolandırıcılıktan haberdar olmadıklarını ama bu durumun Özer’in de aralarında olduğu şirket yöneticilerinin ortak planı olduğunu savundular. İfadeler sonrası, yazılımcı Oral Çınar, finans departmanında çalışan Rana Azap ve tutuklu şüpheliler arasında yer alan abi Güven Özer’in eşi Zuhal Özer’in soruşturmada 3 kritik isim olduğu belirlendi.

Şirketin finans departmanında çalışan Rana Azap’ın yapılan operasyon sonrası yakalandı. Azap emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi.

YAZILIMCI DA SARIYER'DE YAKALANDI

Rana Azap’la ilgili gelişmeden hemen sonra Thodex şirketinin yazılımcısı Oral Çınar Sarıyer de yakalandığı açıklandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN