Timothy Ash'ten yeni ekonomik model uyarısı: Türkiye hızla buzdağına ilerliyor

Timothy Ash'ten yeni ekonomik model uyarısı: Türkiye hızla buzdağına ilerliyor

Dolar/ TL dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'seçime kadar faizin ciddi anlamda düştüğünü göreceğiz' açıklamasının ardından dolar 13,95 seviyelerine ulaşarak rekor kırmıştı. Hafta başından bu yana yüzde 9 değer kaybeden TL'yi yorumlayan yatırım uzmanı Timothy Ash, ''Erdoğan ülke ekonomisini hızla bir buzdağına götürüyor. Gerçekten endişeliyim'' dedi.

Uluslararası yatırım kuruluşu Bluebay Portföy Yönetimi'nden yatırım uzmanı Timothy Ash, son haftalarda Türk Lirası'nın (TL) döviz karşısında erimesini, "Türkiye son hızla bir buzdağına doğru ilerliyor" sözleriyle yorumladı. Türkiye için endişeli olduğunu belirten Ash, sorunun 'Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çevresinde rasyonel olan çok az ekonomi danışmanı bulunmasından kaynaklandığını' ileri sürdü. Ash, birçok kişinin olası sermaye kontrollerinden söz ettiğini de kaydetti.

'İLK 10 YILDAKİ MUCİZE ERDOĞAN'I KONTROL ALTINDA TUTANLAR SAYESİNDE YAŞANDI'

Türkiye ekonomisine dair sık sık yorumlarda bulunan yatırım uzmanı Ash, Twitter'dan şu paylaşımlarda bulundu:

"Erdoğan iktidardaki ilk 10 yılında AKP liderliğindeki bir ekonomik mucizenin başındaydı - fakat bu, IMF programı, Derviş, Serdengeçti ve onu kontrol altında tutan Babacan, Şimşek, Ağbal, Yılmaz gibi isimler sayesinde yaşandı.

İkinci 10 yılında bu mucize çözüldü ve Türkiye şimdi kayalıklara doğru ve hızlı bir şekilde ilerliyor çünkü Erdoğan'ın etrafında sıradışı içgüdülerini yumuşatmak adına çok az - Elvan'ı saymazsak belki hiç- rasyonel ekonomi danışmanı var. Şu an Türkiye için gerçekten endişeliyim.

Döviz erimesi -ki bu bir şekilde yaşanıyor- ve enflasyonda büyük bir artış riski var ve ayrıca para tabanı istikrarından endişeliyim. Sonrasında da sistemik bir krize geliyoruz."

'KRAL ÇIPLAK, ETRAFINDA GERÇEKLERİ GÜÇLÜ ŞEKİLDE SÖYLEYECEK KİMSE YOK'

Diğer dikkat çeken Twitter paylaşımında, "Erdoğan'ı dizginsiz bir halde görüyoruz" diyen Ash, "Kral Çıplak, etrafında gerçeği - politikalarının ülke ekonomisini son hızla bir buzdağına doğru götürdüğünü- güçlü bir şekilde söyleyecek kimse kalmadı. Feci ekonomi politikaları ayarları." ifadelerini kullandı.

'SERMAYE KONTROLÜ' İDDİASI

Ash, 'birçok kişinin sermaye kontrolleri beklediğini' ileri sürerek bunu kaygı verici bulduğunu ve AK Parti'nin bunu tercih edeceğini tahmin etmediğimi zira iş dünyasından kendi seçmen tabanı için yıkıcı olacağını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN