TMO fındık fiyatı 2019 | TMO fındık ücretlerini ne zaman ödeyecek? Alımlar başladı

TMO fındık fiyatı 2019 | TMO fındık ücretlerini ne zaman ödeyecek? Alımlar başladı

Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından yapılacak fındık müdahale alımı için süreç başladı. Fındığını teslim eden üreticiler, TMO fındık fiyatı 2019 yılına ait detayları merak ediyor. Peki TMO fındık ücretlerini ne zaman ödeyecek? İşte gelişmeler…

Fındık üreticiler, çeşitli fındık ürünlerini önceden belirtilen fiyatlarda TMO’ya vermeye başladı. TMO fındık fiyatlarını öğrenenler, ücretlerin ne zaman ödeneceğini de merak ediyor. Bu yıl Giresun kalite kabuklu fındık kilogram başına 17 TL, levant kalite kabuklu fındık ise 16,50 TL’den alınacak. Tüm bu aradıklarınız haberimizde…

TMO FINDIK ÜCRETLERİNİ NE ZAMAN ÖDEYECEK?

TMO Giresun kalite kabuklu fındığı kilogram başına 17 Türk lirası, levant kalite kabuklu fındığı 16,50 Türk lirası, sivri kalite fındığı da 15,50 Türk lirasından satın alacak. Ürün bedeli ödemelerinin ise en geç 20 gün içinde gerçekleşeceği bildirildi.

19-08/19/findik.jpg

HANGİ ÜRÜNLER ALINCAK?

TMO tarafından alımı yapılacak olan fındığa yönelik kriterler de paylaşıldı. Buna göre, kabuklu fındık alımları fiziksel analizle yapılacak. Sağlam iç fındık oranı yüzde 40 ve üzeri, buruşuk iç fındık oranı yüzde 10'a kadar, rutubet oranı yüzde 6'ya kadar, çatlak, kırık ve kabuklu fındık içerisinde bulunan iç fındık oranı yüzde 5 ve altı, çürük ve bozuk iç fındık oranı yüzde 3 ve altı, yabancı madde oranı (taş, toprak gibi) yüzde 0,5 ve altı olan tüm fındıklar satın alınacak. Eski sene mahsulü ürünlerin alımı da yapılmayacak.

RANDEVU UYARISI

Üreticilerin, ürünlerini kurutarak, sağlıklı olarak muhafaza edebilecekleri jüt çuvallar içine alım noktalarına getirmeleri isteniyor. TMO'ya ürün teslim edecek üreticilerin, Çiftçi Kayıt Sistemi belgelerini güncellemeleri ve alım noktalarına randevu alarak gelmeleri yönünde uyarılar yapılıyor. Randevular, 19 Ağustos tarihi itibarıyla kurumun internet sitesinden alınıyor. Alımlar da illere göre değişiyor. Söz konusu alımlar da 21 Ağustos tarihi itibarıyla başlayacak.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

‘ALIM FİYATLARI ÜRETİCİ TARAFINDAN MEMNUNİYETLE KARŞILANDI’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TMO'nun devreye sokulması ile harekete geçtiklerini hatırlatan TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, kurumun alım fiyatlarının da üretici tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade ederek, üreticiden ürünlerini teslim ederken TMO'nun kalite kriterlerine dikkat etmesini talep etti.

Güldal, sözlerini noktalarken, kurumun randevuyla alım yapacağını anımsatarak, üreticilere sıra beklememek adına randevu almalarını önerdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN