TOGG'un üretiminde ve satışında değişiklik: 2024 yılına büyük yeniliklerle giriyor! Hedefler büyütüldü

TOGG'un üretiminde ve satışında değişiklik: 2024 yılına büyük yeniliklerle giriyor! Hedefler büyütüldü

Yerli elektrikli otomobil TOGG'da yeni dönem için düğmeye basıldı! Üretiminden satışına kadar büyük değişiklikler yaşanacak TOGG, 2024 yılına yeni hedeflerle girecek. İşte detaylar...

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) yerli elektrikli araç üretimi devam ediyor. Türkiye'nin otomobili TOGG'a sahip olmak isteyenler 2024 yılında kurasız sipariş verebilecek.

Bu yıl günlük üretimin yetişmemesinden kaynaklı doğrudan sipariş verilemeyen ve kura sistemi uygulanan TOGG'un üretim kapasitesi artırılarak herkesin satın alabileceği döneme geçilebilecek.

SİPARİŞLER TRUMORE ÜZERİNDEN ALINACAK

Günlük üretim kapasitesi 2023 Ekim ayı itibarıyla çift vardiyayla 280 adede kadar elektrikli yerli otomobil TOGG'un aynı hızda devam etmesi halinde gelecek yıl 80 bin adedin üzerinde üretim yapacağı anlamına geliyor.

2024 yılında öncelik, 2023 yılında kurayla belirlenen 20 bin asil talihlinin ardından 20 bin yedek talihlinin olacak. 80 bin adet üretim yapılması halinde ise kalan 60 bin adetlik kapasitenin kura yoluyla değil, Trumore üzerinden sipariş yoluyla alınması bekleniyor.

SEDAN MODELİN ÜRETİMİ BAŞLIYOR

TOGG'un sedan modeli için ise 2024 yılında düğmeye basılacak. SUV'a göre daha uygun fiyatlı olması beklenen sedan TOGG T10S'in 2025 yılında ihracata Avrupa'dan başlanacağı belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN