Trump’ın son dakika Türkiye açıklamasından sonra dolar ne kadar oldu?

Trump’ın son dakika Türkiye açıklamasından sonra dolar ne kadar oldu?

ABD Başkanı Donald Trump’ın dün akşam Türkiye ile ilgili attığı son dakika tweetinin ardından dolar ve euroda hareketlilik yaşandı. İşte Türkiye ekonomisini hedef alan sözler sarf eden Trump’ın açıklamasının ardından dolar ve Euro fiyatlarında yaşananlar…

Türkiye’nin Suriye’de kurmak istediği ‘güvenli bölge’ için gerçekleştirmeye hazırlandığı olası operasyonunda yaşanan sıcak gelişmelerin ardından Trump ve Pentagon’dan gelen açıklamalarla birlikte dolarda yükselmeler başladı. İşte 8 Ekim dolar fiyatları…

DOLAR NE KADAR?

Dün akşam saatlerinde Trump ve Pentagon’dan yapılan açıklamaların ardından artan dolar, güne 5,85’in altında başlamıştı. Saat 12.50’den itibaren 5.8270/5.8294 TL seviyelerinde işlem gören dolar, 13:30’da 5,84’te hareket etti. Dolar dün Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon sinyalinin ardından yükselmeye başlamıştı. Euro da aynı dakikalarda 6,41 TL civarında hareket ediyor.

19-10/08/dolarr.jpg

TRUMP, TÜRKİYE İLE İLGİLİ NE DEDİ?

ABD Başkanı Donald Trump Twitter'dan paylaştığı açıklamasında “Türkiye benim emsalsiz mantığıma göre sınırı aştığını düşündüğüm bir şey yaparsa, Türkiye'nin ekonomisini yerle bir ederim. Daha önce de yapmıştım” tarzında ifadeler kullanmıştı.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

ABD Savunma Bakanlığı Baş Sözcüsü Jonathan Hoffman, Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye'nin Suriye'deki operasyonuna onay ve destek vermeyeceğini söylerken, Türkiye de güvenli bir bölge yaratmak, sınırlarında bir terör koridoru kurmasına izin verilmemesi ve daha sonra mültecilerin yerleştirilmesi adına bir süredir planladığı operasyona alakalı hazırlıklarını bitirdiğini bildiriyor.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN