Türk devi Betek Boya'nın yeni sahibi Japonlar

Türk devi Betek Boya'nın yeni sahibi Japonlar

Filli Boya markasıyla ün kazanan Betek boya ve iştirakleri, Japon Nippon Paint Holdings'e satıldı.

Filli Boya markasını da bünyesinde barındıran boya ve yalıtım sistemleri şirketi Betek Boya ve iştiraklerine ait hisselerin Japonya şirket Nippon Paint Holdings'e devrine ilişkin sözleşmeye imzalar atıldı.

DEVİR BEDELİ AÇIKLANMADI

Satış işleminin finansal danışmanlığını yürüten Ünlü&Co'dan yapılan yazılı açıklamada, devir işleminin Rekabet Kurumu ve ilgili ön koşulların gerçekleşmesiyle tamamlanacağı belirtildi. Açıklamada işlemin bedeli ise belirtilmedi.

Reuters'ta Betek Boya hissedarlarının şirketin yüzde 100'üne kadar satış opsiyonu için Ünlü&Co'yu yetkilendirdiği haberi Kasım ayında yer almıştı.

Betek A.Ş.’den yapılan açıklamada, “Ülkemizde sektörünün öncüsü konumundaki Betek A.Ş., Asya ve Japonya'nın lider markası, dünyanın 4. büyük boya üreticisi Nippon Paint Co. ile hisse devri anlaşmasını imzalamıştır.” denildi.

1.6 MİLYAR LİRA CİRO BEKLENTİSİ

Kaynakların verdiği bilgiye göre Betek Boya'nın bu sene sonunda 1.6 milyar lira ciroya ulaşması bekleniyor.

İnternet sitesinde yer alan bilgilere göre 1988 yılında kurulan Betek Boya Kimya'nın Türkiye'de Kayseri ve Gebze'de üretim tesisleri bulunuyor. Şirket Mısır'da da boya üreterek buradan çok sayıda ülkeye ihracat yapıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN