Türkiye'de vatandaş halk ekmek kuyruğunda

Türkiye'de artan dolar kuru, hayat pahalılığı ve zamlar karşısında çaresiz kalan vatandaş İstanbul ve Ankara'da halk ekmek kuyruğuna girdi. 21. yüzyılda yürek yakan manzarayı Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan paylaştı. Ankara Halk Ekmek, ellerindeki un stokları bitene kadar 250 gramlık Halk Ekmeği 1,25 TL’ye satmaya devam edeceklerini duyurmuştu.

Türkiye'de son dönemde önlenemeyen doların yükselişi hayat pahalılığını ve zamları beraberinde getirdi. Mevcut ekonomik şartlarda geçinmekte zorluk çeken vatandaş en temel ihtiyaç maddesi olan ekmeği en ucuz satan belediyelerin halk ekmek büfeleri önünde kuyruğa girdi. İstanbul ve Ankara'da çekilen görüntüler 21. yüzyılda yaşanan insanlık dramını gözler önüne serdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Halk Ekmek ve Un Fabrikası, ekmek fiyatlarındaki artış beklentisine karşı bir açıklama yaparak ellerindeki un stokları bitene kadar herhangi bir fiyat artırımında bulunmayacaklarını, ekmeğin 1.25 TL'den satılmaya devam edileceğini duyurmuştu

Ankara’da 1 lira 75 kuruştan satılan ekmeğin fiyatına 50 kuruş zam yapılmıştı.

Halk Ekmek'in sitesinde yayınlanan güncel piyasa fiyatları şöyle:

Piyasa ortalama 1 kg ekmeklik un fiyatı: 5 TL

Hammadde maliyeti: 1,07 TL

İşçilik, Enerji ve diğer fabrika giderleri: 0,58 TL

Nakliye maliyeti: 0,09 TL

Büfe payı: 0,12 TL

250 gr ekmek toplam maliyet: 1,86 TL

GELECEK PARTİSİ SÖZCÜSÜ SERKAN ÖZCAN: YAZIKLAR OLSUN

Konuyla ilgili paylaşımında Ankara'da yağmur altında daha ucuz almak için sıra bekleyen vatandaşların videosunu paylaşan Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, şu ifadeleri kullandı:

"An önce Gelecek Partisi'nde birlikte çalıştığımız bir arkadaşımızdan geldi video. Ankara Sincan’da yağmur altında Halk Ekmek kuyruğu! Ülkenin dört bir yanında durum bu. 19 yıllık 'hazırlıktan' sonra millete 'yeni ekonomi modeli' diyerek bunu layık görüyorlar! Yazıklar olsun."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN