TÜSİAD Başekonomisti: Asgari ücrete 2016'daki gibi zam yapılacağını düşünüyorum

TÜSİAD Başekonomisti: Asgari ücrete 2016'daki gibi zam yapılacağını düşünüyorum

TÜSİAD Başekonomisti Altınsaç, asgari ücretin yüzde 25 civarında arttırılabileceğini söyledi. Piyasada bu miktarın konuşulduğunu aktaran Altınsaç, işverenlerin hazırlık yaptığını belirtti.

Milyonlarca asgari ücretlinin gözü kulağı asgari ücretle ilgili yapılacak zam oranında. Bugün, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak Bakanlar Toplantısı'nda da gündeme alınacak 2022 asgari ücretine ilişkin iş dünyasından da açıklama geldi. TÜSİAD Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, "Asgari ücrete 2016'daki gibi zam yapılacağını düşünüyorum" diye konuştu.

'YÜZDE 25 CİVARINDA OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM'

Bloomberg HT’ye konuşan Altınsaç, şu ifadeleri kullandı:

"Asgari ücret zammının enflasyona birtakım etkileri olacak. Ben yüklü bir asgari ücret zammı yapılacağını düşünüyorum. 2016 yılındaki gibi yüzde 25 civarında olacağını düşünüyorum. Belki daha bile fazla olabilir. Asgari ücret zammı belli olmadan speküle etmek doğru değil. Fakat, asgari ücret zammı piyasada çok konuşuluyor ve şirketler kendilerini buna göre ayarlıyor.”

Altınsaç'ın tahminine göre asgari ücrete 700 TL civarında bir artış gerçekleşecek. İktidar cephesinden de asgari ücrete ilişkin yapılan açıklamalarda 3 bin 500'e çıkarılacağına yönelik ifadeler sıkça kullanılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN