TÜSİAD'dan Gümrük Birliği çıkışı: Güncellenmesi beka meselesi

TÜSİAD'dan Gümrük Birliği çıkışı: Güncellenmesi beka meselesi

Gümrük Birliği'nin güncellenmesi gerektiğini savunan ve bunun bir beka meselesi olduğunu belirten TÜSİAD Başkanı Kaslowski, ulusal eylem planı için çağrı yaptı: Türk özel sektörü olarak bu yönde hedefleri belirlemek ve uygulamaya geçişte seferber olmaya her zaman hazırız.

TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, Gümrük Birliği ile ilgili dikkat çeken bir öneri sundu. Kaslowski "Türk özel sektörü olarak bu yönde hedefleri belirlemek ve uygulamaya geçişte seferber olmaya her zaman hazırız" dedi.

"GECİKME LÜKSÜMÜZ YOK"

Dünya'nın haberine göre, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi gerektiğine vurgu yapan Kaslowski, şunları kaydetti: "Salgın dönemine de daha rekabetçi, öngörülebilir ve yatırım cazibesi yüksek bir Türkiye olarak girmiş olurduk. Gerek AB'den gerekse bizden kaynaklanan sebeplerle bu fırsatı kullanamadık. Tüm dünyanın dönüşüm içinde olduğu bu dönemde artık bu konuda gecikme lüksümüzün olmadığına inanıyorum."

"İMKANSIZ HALE GELİYOR"

AB'nin imzaladığı her yeni ticaret anlaşmasıyla Türkiye’nin AB pazarı için göreli avantajını kaybettiğini vurgulayan Kaslowski "Sanayi standartları, küresel ticaret dengeleri, çevresel ve dijital kurallar bağlamında AB ile ekonomik ve ticari ilişkilerimizin mevcut çerçevede ilerlemesi imkansız hale geliyor" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN