UBS, yıl sonu dolar tahminini yükseltti

UBS, yıl sonu dolar tahminini yükseltti

UBS, yıl sonu dolar /TL tahminini 9.00'dan 9.30'a çıkardı. UBS'in tahmininde para politikası patikasındaki belirsizliklerin daha fazla değer kaybına neden olabileceği belirtildi.

İsviçre merkezli finans devi UBS, para politikası patikasındaki belirsizliklerin daha fazla değer kaybına neden olabileceğini belirterek yıl sonu Dolar/TL tahminini 9.00’dan 9.30’a çıkardı.

UBS Analisti Tilmann Kolb’un hazırladığı araştırma raporunda 2021’in üçüncü çeyreğinin sonunda dolar/TL tahminini 8.80’den 9.00’a çıkarırken 2022’nin ikinci çeyreği için tahminini 9.40’tan 9.70’e çıkardı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) giderek şahinleşen tutumunun, cari açığın ve devam eden salgın risklerinin de Türk Lirası için görümü kötüleştirdiğini belirten banka, politika yapımındaki temel gelişmelerin TL’yi destekleyebileceğini de belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN