ÜFE yüzde 144.6 ile tarihin en yüksek dördüncü seviyesinde

ÜFE yüzde 144.6 ile tarihin en yüksek dördüncü seviyesinde

Tüketici Fiyat Enflasyonu'nda art arda yaşanan rekorların benzeri Üretici Fiyat Endeksi'nde de yaşanıyor. ÜFE temmuz ayında yüzde 144.6'ya yükseldi. Bu yükseliş ÜFE tarihinde, dördüncü en yüksek seviye oldu. Rakamı değerlendiren Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi ekonomist Prof. Dr. İbrahim Turhan “Hani şu 'biz gidersek o günlere dönülür' dedikleri yıllar dahil en kötü enflasyon yaşanıyor” dedi.

Tüketici Fiyat Enflasyonu'nda art arda yaşanan rekorların benzeri Üretici Fiyat Endeksi'nde de yaşanıyor. ÜFE temmuz ayında yüzde 144.6'ya yükseldi. Bu yükseliş ÜFE tarihinde, dördüncü en yüksek seviye oldu.

Endekse ilişkin sosyal medya hesabı Twitter'dan grafikli bir değerlendirme yapan Eski Borsa İstanbul Başkanı ve Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi ekonomist Prof. Dr. İbrahim Turhan “Geçmişte tüketici fiyatları endeksinin artışı ile üretici (eskiden toptan eşya denirdi) fiyatları endeksinin artışı arasında yıllık 65 puan fark hiç görülmüş müydü?” dedi.

“En kötü enflasyon yaşanıyor”

Turhan ikinci paylaşımında ise ÜFE'nin daha önceki zirvelerini hatırlatarak şunları söyledi: “Temmuz ayında yüzde 144.6 yıllık üretici fiyat enflasyonu ile Üretici Fiyat Endeksi tarihinde; 1994 Aralık yüzde 149.6, 1995 Ocak yüzde 156.8 ve Şubat yüzde 149.8 ’den sonra en yüksek düzeye ulaşıldı. Hani şu 'biz gidersek o günlere dönülür' dedikleri yıllar dahil en kötü enflasyon yaşanıyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN