Ünlü alüminyum devi çınar gibi devrildi! Rekordan rekora koşuyordu, iflas eden fabrika satışa çıkıyor

Ünlü alüminyum devi çınar gibi devrildi! Rekordan rekora koşuyordu, iflas eden fabrika satışa çıkıyor

Ünlü alüminyum devinden kötü haber geldi! Rekordan rekora koşuyordu, şimdi ise iflas eden şirketin fabrikası satışa çıkıyor...

1979 yılında İstanbul Levent'te kurulan Aygün Alüminyum, 45 yıllık faaliyet süresinin ardından iflas etti. Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 14 Haziran 2023 tarihli kararıyla şirketin iflası kesinleşti. MedyaRadar'ın haberine göre, şirketin taşınmazlarının değeri bilirkişiler Tuğba Delibaş ve Ferudun Çolak tarafından belirlendi. Tekirdağ Ergene'deki iki fabrikanın açık artırma satışı 28 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşecek.

DEĞER BİÇİLEN TAŞINMAZLAR

aluminyum-1.webp

Aygün Alüminyum’un iflası sonrası, taşınmazların değeri belirlenerek satışa çıkarıldı. Bakırköy 1. İcra Dairesi, Tekirdağ Ergene'deki 221 Ada 4 Parsel için muhammen bedeli 262 milyon 549 bin lira, 221 Ada 5 Parsel üzerindeki diğer taşınmaz için ise 114 milyon lira olarak belirledi. Kartal’da yedi mesken ve Esenler’de dört büro da iflas kapsamında değerlendirilen taşınmazlar arasında yer alıyor ve toplam değer 468 milyon 779 bin lira olarak hesaplandı.

AYGÜN ALÜMİNYUM’UN FAALİYET ALANLARI

aluminyum-2.webp​​​​​​​

Şirket, geçmişte Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Sibirya, Macaristan, Polonya, Romanya ve Belçika’daki NATO Merkez binasının cephe kaplamaları gibi önemli projelere imza attı. Faaliyet alanları arasında alüminyum kompozit panel cephe kaplamaları, şeffaf çatı ve ışıklıklar, yangın dayanımlı giydirme cepheler, manuel ve otomatik kapılar, çelik konstrüksiyon işleri ve özel dizayn güneş kırıcı sistemler bulunuyor.

2017 yılında dünya genelinde satış rekorları kıran Aygün Alüminyum, 2023 yılında iflas ettiğinde bin çalışanı bulunuyordu. Şirketin iflası sektörde büyük yankı uyandırdı ve geniş çapta dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN