Ünlü analistten altına yatırım yapacaklara uyarı: Biraz daha bekleyin, yakın zamanda düşecek!

Ünlü analistten altına yatırım yapacaklara uyarı: Biraz daha bekleyin, yakın zamanda düşecek!

Dolar ve altın fiyatlarındaki değişkenlik vatandaşların ve yatırımcıların uzun vadeli planlar yapmasını engelliyor. Pimco yöneticisi Greg Sharenow altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Peki, altın düşer mi? İşte, ünlü analistten altın yorumu...

Altın, dolar ve euro gibi her zaman yatırımcının ilk adreslerinden birisi olmaya devam ediyor. Pimco yöneticisi Greg Sharenow, altına ne zaman yatırım yapılması gerektiğini değerlendirdi.

ALTIN FİYATLARI

Pimco yöneticisi Greg Sharenow'a göre Merkez Bankaları Sistemi (Federal Reserve System-FED), inatçı enflasyon nedeniyle faizde anlamlı bir indirim yapamıyor. Sharenow bu nedenle altının şu anda 'pahalı' göründüğünü görüşünde.

Altın fiyatının uzun vade için cazip göründüğünü belirten Sharenow, kısa vadede yeni düşüşlerin gelebileceğini ifade etti.

ONS ALTIN ILIMLI ŞEKİLDE DEĞERLİ

"Enflasyona endeksli devlet tahvilleri ile karşılaştırıldığında ons altın ılımlı şekilde aşırı değerli" diye konuşan Sharenow, reel tahvil getirilerinin uzun süre daha yüksek kalmalarının ve altın üzerinde baskı yaratmalarını beklediğini vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN