Uzman isim önümüzdeki 'zor yılları' işaret etti: 2026'ya kadar daralma ve resesyon

Uzman isim önümüzdeki 'zor yılları' işaret etti: 2026'ya kadar daralma ve resesyon

Ekonomist Prof. Dr. Murat Ferman, Rusya-Ukrayna savaşının da etkisiyle küresel ekonominin önümüzdeki yıllarda zorda olacağını vurgulayarak "2026 yılına kadar ekopolitik açıdan daralma ve resesyon hâkim olacak" ifadelerini kullandı.

Uluslararası Terörizm ve Güvenlik Konferansı'nda konuşan ekonomist Prof. Dr. Murat Ferman, Rusya-Ukrayna savaşının küresel ekonomik boyutuna değinerek hem 2023 hem de önümüzdeki yıllar konusunda değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Murat Ferman, 2026'ya kadar küresel ekonominin zor zamanlardan geçeceğini ifade etti.

'NORMALLEŞİLMEYE GEÇİLECEK DERKEN PROBLEMLER ARTTI'

Prof. Dr. Ferman birçok problemin üst üste yaşandığını ve hepsinin birbirini tetiklediği bir süreç yaşandığını belirterek şunları söyledi:

“İçinde yaşadığımız karmaşık bir zaman. Birçok problem üstü ütse adeta birbirini tetiklercesine birbirini daha etkili ve daha zararlı hale getirircesine aynı anda senkronize bir şekilde ortaya çıktı. Sıcak savaş, gıda, enerji, enflasyon, küresel daralma, bütün bunlar bir araya gelince ülkelerin adeta kendilerini çemberin dışına atamayacakları bir ateş çemberi oluştu. 2022 yılı bir geçiş yılı. Geçtiğimiz 2 yıla damgasını vuran pandemiden sonra bu sene başı ile birlikte normalleşmeye geçileceği düşünülüyordu. Ama maalesef özellikle bu Ukrayna’daki gelişmeler çerçevesinde gerçekleşmedi. Tam tersine üstüne birçok farklı problem ortaya çıktı.”

'ZOR ZAMANLARDA YOLA DEVAM EDİLECEK'

Ferman, bu sebeplerden dolayı sürecin 2026 yılına kadar sıkıntılı geçebileceğini de vurgulayarak, “Demek ki önümüzdeki dönem en az 2026’ya kadar ekopolitik açıdan daralma ve resesyon hakimiyetinde ve o iklimin hâkim olduğu bir dönem olacak. Zor zamanlarda yola devam edilecek. Özellikle küresel enflasyon ile mücadelede resesyona kapı pencere açma sıkıntıları var. Dolayısıyla özellikle 2023 yılı ekonomik büyüme dostu olmayan ve problemlerin çözüm araştırmalarının devam ettiği bir başka yıl olarak karşımızda duruyor. Hazırlıklı olmak lazım ve ihtiyatlı iyimserlikte yola devam etmeliyiz” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN