Uzman isimden flaş asgari ücret açıklaması! Net rakam verip açıkladı: Asgari ücrete öyle bir zam yapılacak ki...

Uzman isimden flaş asgari ücret açıklaması! Net rakam verip açıkladı: Asgari ücrete öyle bir zam yapılacak ki...

Son dakika... Asgari ücret zammıyla ilgili yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından merak takip edilmeye devam ediliyor. Milyonlarca çalışan 'Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?' sorularını araştırırken ünlü SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan flaş asgari ücret açıklaması geldi. Net rakam verip açıkladı. Asgari ücrete öyle bir zam geliyor ki... Çalışanlar bu zammı duyunca sevinçten havalara uçacak. İşte 2024 asgari ücret zammı...

Asgari ücret zammında flaş gelişme! Yeni yıla doğru maaşlara yapılacak olan zamlar merakla araştırılmaya başlandı. Vatandaşlar 'Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? 2024 asgari ücret ne kadar olacak?' sorularını araştırırken Ankara kulislerinden ilk bilgiler geldi. Ünlü SGK Uzmanı Özgür Erdursun net rakam verdi ve duyurdu. Milyonlarca çalışan bu haberle bayram edecek. Asgari ücrete öyle bir zam geliyor ki... Rakamı görüne gözünüz açılacak. İşte son dakika asgari ücret zam haberinin detayları...

UZMAN İSİMDEN FLAŞ ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Temmuz ayında asgari ücret 8 bin 500 liradan 11 bin 402 liraya kadar yükseltilmişti. Enflasyona göre asgari ücrete yeni bir zam yapılması beklenirken gözler Ankara kulislerine çevrilmiş durumda. Sözcü TV'ye açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücret zammı ile ilgili flaş iddialarda bulundu. 2024 yılında asgari ücrete görülmemiş bir zam yapılacağını belirten Erdursun, beklediği rakamı duyurdu.

ghhg-45.jpg

ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA REKOR KIRILACAK!

Asgari ücrette beklediği zam oranlarıyla ilgili bilgiler aktaran Özgür Erdursun, en az yüzde 50 zam yapılacağının altını çizerek şunları söyledi:

"Asgari ücrette ciddi oranda bir zam yapılacak. Aralık ayında belirlenecek oran için şimdiden tartışmalar başladı. Uzun bir süre ne yapılacağı belirsiz olarak konuşmalar devam edecek ve sonrasında öyle bir zam yapılacak ki eşi benzeri görülmemiş bir artış göreceğiz. Türkiye'de asgari ücret, ortalama maaş haline gelmiş durumda. Milyonlarca vatandaşı doğrudan etkileyecek bir faktör. Bu nedenle seçim öncesi birçok asgari ücretliye "Vay be bu hükümeti eleştirdik ama haksız yere eleştirmişiz, yine yapacağını yaptı ve gönlümüzü çaldı" şeklinde düşündürmek isteyecekler.

"SOSYAL GÜVENLİK ALANINDA DEĞİŞİKLİKLER YAPILACAK"

Seçim öncesinde sosyal güvenlik konuları çok önem kazanır. 1987 yılında rahmetli Turgut Özal tam seçim öncesinde emeklilik sistemiyle ilgili değişiklik yapmıştı, aynı şekilde 1992'de Süleyman Demirel bu değişiklikle seçimi kazandı. 1999'da deprem sonrası koalisyon hükümeti yine emeklilikle ilgili yaş düzenlemesini getirdi ve seçimi kaybetti. Yine seçim öncesinde EYT yasası çıkarıldı.

Hükümetler bu konuda çok avantajlıdır. Muhalefet sadece söyleyebilir, elinden bir şey gelmez ama hükümetler bunu gerçekleştirir ve oy alırlar.

hghg-98.jpg

"EN AZ YÜZDE 50'NİN ÜZERİNDE OLACAK"

Şu anda asgari ücret zamları konuşulmaya başlandı ve aslında hükümet bunun dillendirilmesini ve iyice böyle konuşulsun, hükümet sanki bu konuda çok kötüymüş gibi algı olsun ve birden rekor bir zam gelsin diye bekliyorlar. Benim düşüncem, geçmiş yıllarda yapılanın da üzerinde yüzde 50'yi aşan bir asgari ücret artışı göreceğiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN