Türkiye 'kara para'yı tartışırken, Varlık Barışı'nda süre yine uzadı

Türkiye 'kara para'yı tartışırken, Varlık Barışı'nda süre yine uzadı

Türkiye, Sezgin Baran Korkmaz ile bir kez daha ortaya çıkan 'kara para aklama' olayını tartışırken, yurt dışından kaynağını belirtmek zorunda olmadan Türkiye'ye döviz getirilmesini amaçlayan Varlık Barışı'nda süre 6 ay daha uzatıldı. Bu süre daha önce ise 6 kez uzatılmıştı.

SEDA ÇAKIR | KARAR

Organize suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker'in iddiaları ile gündem olan SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz'ın, kirli servetini Türkiye'de nasıl akladığı tartışılırken, yurt dışından kaynağını belirtmek zorunda olmadan ülkeye döviz getirilmesini amaçlayan Varlık Barışı'nda süre bir kez daha uzatıldı.

İlgili cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlandı. Bugün mesai bitimi sona erecek uygulama böylelikle 7. kez uzatılmış oldu.

HİÇBİR VERGİ İNCELEMESİ YAPILMAYACAK

Buna göre, yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları, 31 Aralık 2021’e kadar Türkiye’deki banka veya aracı kuruma bildiren gerçek ve tüzel kişiler, bu varlıklarını serbestçe tasarruf edebilecek.

Bu varlıklar nedeniyle hiçbir suretle vergi incelemesi ve vergi tarhiyatı yapılmayacak.

VATANDAŞLIK ŞARTI YOK

Varlık barışı uygulamasında vatandaşlık şartı bulunmuyor. Ülkeye getirilen nakit parada gümrük belgesi yeterli oluyor.

Öte yandan Sezgin Baran Korkmaz hakkında Türkiye'de açılan kara para aklama davası devam ediyor.

CHP'Lİ TOPRAK: SBK İÇİN ÇIKARILDI

Türkiye ve dünya gündemine ilişkin rapor hazırlayan CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak da, Sezgin Baran Korkmaz'ın 'varlık barışı' uygulamasından yararlandığını ve hatta bu yasanın Kormaz için çıktığını iddia etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN