Volkswagen ID Buzz günyüzüne çıktı! İşte merak edilen özellikleri ve fiyatı

Alman otomobil devi Volkswagen'in yüzde yüz elektrikli aracı Volkswagen ID. Buzz ilk kez gün yüzüne çıktı. Markanın 70 yıl önce yola çıkan efsane modelinin gelecekteki temsilcisi olması beklenen Volkswagen ID. Buzz, konsept olarak otonom sürüş teknolojisiyle Münih’te otomobil meraklılarına sunulmuştu. Volkswagen CEO’su Dr. Herbert Diess, Volkswagen ID. Buzz hakkında, “Lider, yazılım odaklı küresel bir mobilite sağlayıcısına” geçtiklerini söylemişti.

Volkswagen merakla beklenen elektrikli minivanı ID. Buzz ile ilgili görselleri ve tanıtım filmini yayınladı.

Alman otomotiv devi Volkswagen elektrikli minivanı ID. Buzz’ın üretim versiyonu merakla beklenen yüzünü gösterdi. Otonom sürüş teknolojisiyle donatılan araç geçtiğimiz yıl IAA Mobility Fuarı’nda tanıtılmış ve markanın meraklıları tarafından beğeniyle karşılanmıştı.

vw-275434901-293945109355813-7557090245533743869-n.jpg

Argo AI ve Volkswagen Ticari Araçlar tarafından ortaklaşa geliştirilen model, Volkswagen ID. Buzz, ID ailesinin geri kalanı gibi MEB (modüler elektrik sürüş kiti) platformu üzerine inşa edildi. Bununla birlikte model 48kWh ve 111kWh arasında farklı pil seçeneklerine sahip olacak. Bu sayede model 547 kilometre seviyesinde menzile sahip olacak.

Volkswagen ID. Buzz'un motoru, ID.3 ve ID.4 modellerinde gördüğümüz aynı motoru kullanıyor. Model iki farklı güç aktarma organı seçeneğiyle kullanıcılara sunulacak. İlk seçenek arkadan çekişli, tek motorlu 201 beygir güç üreten versiyon olarak dikkat çekiyor. İkinci seçenek ise dört tekerlekten çekiş sistemine sahip, çift motorlu, 295 beygirlik motora sahip.

resim-2022-03-11-101721.png

VOLKSWAGEN ID BUZZ İÇ TASARIM ÖGELERİ

Volkswagen ID. Buzz standart hız göstergesinin yerini alan 12,3” (312 mm) TFT ve 1440 x 540 piksel çözünürlüğe sahip ekran, beş farklı görünüm moduyla sistemi sürücünün tercihlerine göre yapılandırmasını sağlayan ekranlara sahip olacak.

d-buzz-4.jpg

Navigasyon modundayken istenildiğinde haritanın daha geniş görülebilmesi için hız ve devir göstergeleri küçülerek kenara kayıyor. Sürüş, navigasyon ve destek fonksiyonları gibi bilgiler de hız ve devir gösterge ekranına entegre edilebiliyor. Dijital Gösterge Paneli, aynı zamanda otomobilin farklı destek sistemleriyle de iletişim halinde kalarak bilgilendirme sistemi ekranında görüntülenen telefon rehberi, fotoğraflar veya CD kapakları gibi bilgiler de doğrudan sürücünün görüş alanında kalıyor.

d-buzz-1.jpg

İLK KEZ 1950'Lİ YILLARDA YOLA ÇIKAN MODELDEN ESİNLENDİ

Volkswagen’in elektrikli I.D ailesinin ikinci üyesi olarak karşımıza çıkan Buzz, ilk kez 50’lili yıllarda satışa sunulan modelin genlerini günümüze taşıyan bir tasarımla dikkatleri üzerine çekti. Tıpkı birinci jenerasyonda olduğu gibi iki farklı gövde rengiyle kombine edilen I.D Buzz’da ön tarafta daha oval olarak tasarlanan yapı arka tarafta tamamen kutu formuna kavuşuyor.

d-buzz-efsane.jpg

Volkswagen, I.D Buzz’da 22 inç boyutunda jantlara ve LED teknolojisine sahip modern ışıklandırmalara yer veriyor. Markanın MEB (modüler elektrik sürüş kiti) platformunun uzunlaştırılmış versiyonu üzerine şekillenen modelde 3.300 mm‘lik aks mesafesi sunuluyor.

d-buzz-5.jpg

Aracın Avrupa fiyatının 16 bin euro ABD fiyatının ise 24 bin 400 dolar civarında açıklanması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN