Volkswagen’den Türkiye’ye yatırım sürprizi

Volkswagen’den Türkiye’ye yatırım sürprizi

Uzun yıllardır Türkiye otomotiv pazarının en fazla satan markalarından biri olan Volkswagen, senelerdir beklenen yatırım hamlesini şu sıralar gerçekleştirmeyi planlıyor. Volkswagen Group Porsche Yönetim Kurulu Üyesi Uwe Hück “Volkswagen Group olarak Türkiye’de yatırım planımız var. Otomobil ve dijital teknoloji için yatırım yapılacak en iyi ülke Türkiye. Burada biz teknoloji üretmek istiyoruz” dedi.

Son zamanlarda adı ‘Diesel Gate’ skandalıyla dillerden düşmeyen Volkswagen, Türkiye için harekete geçiyor. Türkiye otomotiv pazarında otomobil ve hafif ticari araçlar içinde ithal olarak en fazla satılan marka olan Volkswagen, ilk 10 ayda ilk 3’e girdi.

Türkiye pazarına baktığımızda en fazla satan markaların yerli olduğu görülüyor. Volkswagen’de bu pazarda ithal olmasına rağmen yerini sürekli korudu. Yıllarca beklenen yatırım hamlelerinden sonra en net açıklama sporcu kimliğiyle tanınan Uwe Hück yaptı.

Özel bir boks maçı için İstanbul’a gelen Volkswagen Group Porsche Yönetim Kurulu Üyesi ve Porsche İşçi Sendika Başkanı Uwe Hück, Türkiye ve Almanya’nın ayrılmaz bir bütün olduğunu dile getirdi. Volkswagen’de yönetim kurulu üyesi olarak 600 bin çalışanın sorumluluğunu taşıdığını belirten Hück, Türkiye’nin çok genç, yetenekli bir insan gücüne sahip olduğunu ve bu insanlara perspektif verilmesi gerektiğini söyledi. 

Hück “Biz de Almanlar olarak Türkiye’ye yatırım yapmalıyız diye düşündüm. O yüzden arkadaşlarıma diyorum ki lütfen İstanbul’a gidin ve tanıyın bu ülkeyi. Volkswagen Group olarak Türkiye’de yatırım planımız var. Ama şu anda söyleyemem. Bu konudaki sürprizi bekleyin. Söyleyebilirim ki uzun sürmeyecek” dedi. Alman iş kanununa göre çok detay veremeyeceğini aktaran Hück, yatırımın genel olarak otomotiv sektörüyle alakalı olduğunu aktararak şöyle devam etti: “Çok iş adamı var Türkiye’ye yatırım yapmak için bekliyorlar. İlişkiler daha çok ilerlediği sürece yatırım alanları artacaktır. Otomobil ve dijital teknoloji için yatırım yapılacak en iyi ülke Türkiye. Burada biz teknoloji üretmek istiyoruz. Burada lobiyi ben oluşturuyorum. Bu sadece güvenle ulaşabilir. Eski teknolojilerle değil içten yanmalı motorlar değil tamamen yeni alanlara Türkiye ile bir operasyon gerçekleştirmek istiyoruz. Suudi Arabistan’la iş yapmaktansa tabii ki Türkiye. Çok açık. Türkiye’nin bir elçisi olmak istiyorum.” 

ÖZEL HABER/ALİ YILDIRIM

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN