Yılbaşı hindisi ne kadar? 2023 yılbaşı hindisi kilosu kaç TL?

Yılbaşı hindisi ne kadar? 2023 yılbaşı hindisi kilosu kaç TL?

Yılbaşı denildiği zaman akla ilk gelen tabii ki de hindi oluyor. Yılbaşı sofralarının olmazsa olmazı hindilere bu yıl da ilgi büyük oldu. Hindi yetiştiricisi Muzaffer Çetin, 2023 yılı hindi fiyatları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte 2023 hindi fiyatları…

Hayrabolu'da 14 senedir hindi yetiştiriciliği yapan Muzaffer Çetin Hindinin kilo fiyatı hakkında açıklamalarda. Yılbaşında satış artan hindi fiyatlarının ne kadar oldu en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte 2023 hindi fiyatları…

HİNDİ FİYATLARI NE KADAR?

14 senedir hindi yetiştiricisi olarak görev yapan Muzaffer Çetin Hindinin kilo fiyatının 2 katına çıkacağını vurguladı. Geçtiğimiz sene kilo fiyatının 50 TL olduğunu aktaran Çetin, bu yıl 100 TL olarak satıldığını belirtti. Bir hindinin ortalama 6-7 kilo geldiğini dile getiren Çetin, yetiştirdiği 5000 hindiden 4 bin tanesini sattığını aktardı. Geçen sene 250TL olarak satışa sunulan hindinin 2022 sene sonunda 300 TL olduğu görüldü. Bu yıl erkenden talep aldığını belirten Muzaffer Çetin "Bu bizi mutlu etti. Hindi çok uysal bir hayvan. Bakımı tabi ki zor. Önemli olan zayiat vermemek, ona çok dikkat ediyoruz'' ifadelerini dile getirdi.

Hindi fiyatı ne kadar

Hindi alacak olan kişilere de önemli tavsiyeler veren Çetin, hindinin iyi olup olmadığını anlamak için kanadının altında ki sarılığa bakılması gerektiğini söyledi. İyi bir hindiyi anlamak için kanadına bakılmasının yeterli olduğunu aktaran Çetin, kanadının altının sapsarı olması durumunda bu hindinin lezzetli olacağını vurguladı. Muzaffer Çetin, hindi hakkında önemli detaylar verirken konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Eğer kanat altı sarı değilse o hindide lezzet olmaz. Kanatlarının altında sarılık yoksa yağ yapmamıştır. Ne kadar yağlıysa o kadar lezzetlidir, besilidir. Hindinin eti sarı olacak, tüy olmayacak. Kazık tüyü olmayacak"

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN