Zeytinyağı fiyatına rekor zam geliyor! Ali Ekber Yıldırım tane tane anlattı... Şimdiden stok yapın

Zeytinyağı fiyatına rekor zam geliyor! Ali Ekber Yıldırım tane tane anlattı... Şimdiden stok yapın

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz ve enflasyondaki sert yükseliş gıda fiyatlarının uçmasına neden olmuş durumda. Özellikle yağ fiyatlarına her geçen gün yeni bir zam gelirken vatandaşlar 'Zeytinyağı fiyatlarına yeni zam geldi mi? Yağ fiyatlarına zam gelecek mi?' sorularını araştırmaya başladı. Kötü haberi Ali Ekber Yıldırım duyurdu. Zeytinyağı fiyatına rekor zam geliyor! Rakamı duyan şimdiden stok yapmaya başladı. İşte zeytinyağına gelecek olan zam ve detaylar...

Yıl başından bu yana gıda fiyatları fahiş zamlarla artmaya devam ediyor. Hükümet tarafından fahiş zamlara karşın yeni adımlar atılmasına rağmen fiyatlar yükselmeye devam ediyor. Özellikle yağ fiyatlarındaki yükseliş vatandaşların elini kolunu bağlamış durumda. İndirimli yağ almak isteyen tüketicilere bir kötü haber daha geldi. Ali Ekber Yıldırım tane tane anlattı. Zeytinyağı fiyatına rekor zam geliyor! Gelen zammı duyan vatandaşlar marketlere yağ almaya koşuyor!

Zeytinyağı alacaklar dikkat! Artan maliyetler ve yaşanan ekonomik kriz ile birlikte zeytinyağı fiyatları hızla yükselmeye devam ederken gelen son dakika haberi tüketiciler şoke etti.

SON DAKİKA OLARAK DUYURDU: ZEYTİNYAĞI FİYATLARINA REKOR ZAM GELİYOR!

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ali Ekber Yıldırım, kötü haberi duyurdu. Zeytinyağı fiyatlarına yeni zam geleceğini duyuran Yıldırım, paylaşımında şunları söyledi:

"Zeytinyağı fiyatı daha ne kadar artar? Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi rekolte tahminine göre geçen sene 421 bin ton olan zeytinyağı üretimi bu yıl 180 bin ton olacak. Geçen yıl 730 bin ton olan sofralık zeytin üretimi bu yıl 440 bin ton olması bekleniyor. Marmara Birlik ‘in açıkladığı zeytin alım fiyatları nasıl yorumlanmalı Zeytinyağında dökme ve varilli ihracat yasağı fiyatları düşürür mü?"

hjjhhj-2023-10-26t151416-025.jpg

Ali Ekber Yıldırım yapmış olduğu paylaşımda, 7 kilo zeytinden 1 litre yağ çıktığını Marmara Birlik'in açıkladığı rakamlar üzerinden hesaplandığında yağın litresinin 315 liraya mal olacağını bunun üzerine üreticinin giderleri eklendiğinde çok daha fazla üzerine çıkacağını söyledi.

ZAMMI DUYAN STOK YAPMAYA KOŞUYOR

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yağ Sanayi Meslek Komitesi Meclis Üyesi Nejat Özduran, iç piyasada yasağın fiyatların düşmesinde etkili olmadığını belirterek "Yasağın başladığı Ağustos ayından bugüne kadar fiyatlar yükseldi. Hiç düşmedi. Dövize bağlı olarak da fiyatlar artmaya devam edecek. İspanya’da 9 Euro civarında fiyatlar. Bu şartlarda Türkiye’de iç piyasada fiyat düşüşü de beklenemez. Zeytinyağının maliyeti 250 TL civarında. Marmarabirlik zeytin fiyatlarını artırdı. Önümüzdeki günlerde Tariş de fiyat açıklayacaktır. Fiyatların yükseleceğini bekliyorum." dedi.

hghggh-2023-10-26t151358-200.jpg

İç piyasada yeterli miktarda zeytinyağı stoku olduğunu vurgulayan Özduran, "İhracatın yasaklanması ile mevsim bitinceye kadar elimizde stokları göreceğiz. İhracatın ne zaman açılacağını bakanlık belirleyecektir. Bu yasak, 3 aydır hiçbir işe yaramadı. Bundan sonra da yaramayacaktır. Türkiye’de iç piyasada, zeytinyağına ihtiyaç yok devreden stok miktarları gayet güzel. Üretim miktarı da bu yıl 180 bin ton bekleniyor. Devreden rakamlarla geçtiğimiz yılki stokumuzla eşit olacaktır. İç piyasa ve ihracatta sıkıntı olmaz ancak fiyatlar artacaktır." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN