Ekonomist Mahfi Eğilmez, faizin nasıl düşürüleceğini açıkladı

Ekonomist Mahfi Eğilmez, faizin nasıl düşürüleceğini açıkladı

Ekonomist Mahfi Eğilmez, risklerin düşürülmesi halinde faizin de düşeceğini belirterek, "Mesele bu kadar basittir" dedi.

Merkez Bankası eski Başkanı Naci Ağbal döneminde faizin yüzde 19'a çıkarılması ve sonrasında yüksek faiz nedeniyle cumhurbaşkanı kararıyla Merkez Bankası'na Şahap Kavcıoğlu atanması piyasalarda dalgalanmaya sebep olmuştu.

"RİSKLERİ DÜŞÜRÜRSENİZ KUR DÜŞER"

Ekonomist Mahfi Eğilmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla faizin nasıl düşürüleceğini açıkladı. Eğilmez, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Faizi düşürmenin yolu riskleri düşürmekten geçer. Riskleri düşürebilirseniz kur düşer, kur düşünce enflasyon düşer, enflasyon düşünce faiz düşer. Mesele bu kadar basittir. Yapılması gereken tek şey konuya bilim penceresinden bakarak neden-sonuç ilişkisini doğru kurabilmektir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN