Ekrem İmamoğlu sağlık durumu nasıl? İmamoğlu kaç yaşında?

Ekrem İmamoğlu sağlık durumu nasıl? İmamoğlu kaç yaşında?

Koronavirüs testi pozitif çıkan Ekrem İmamoğlu'nun sağlık durumu nasıl? Video paylaşam İmamoğlu ateşinin olduğunu ama kendisini iyi hissettiğini söyledi. 50 yaşındaki İmamoğlu'nun son durumunu son dakika haberleriyle birlikte aktarıyoruz.

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüs salgını yayılmaya devam ediyor. Gelen son dakika haberine göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Kovid-19’a yakalandı. Yapılan açıklamada; Ekrem İmamoğlu’nun sağlık durumuna ilişkin bilgi verildi.

EKREM İMAMOĞLU’NUN SAĞLIK DURUMU NASIL?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı. Hastanede tedavi süreci başlanan Ekrem İmamoğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

EKREM İMAMOĞLU KİMDİR?

4 Haziran 1970'te, çiftçilik yapan Hava İmamoğlu ve ticaretle uğraşan Hasan İmamoğlu’nun oğlu olarak Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Cevizli köyünde doğan Ekrem İmamoğlu, henüz dört yaşındayken ailesiyle beraber Yıldızlı köyüne taşındı. Spora ilk okuldayken hentbol oynayarak başladı. 

1990’ların başında bir sene boyunca süreyle Anavatan Partisi'nin gençlik kollarında görev alan Ekrem İmamoğlu, aynı dönemlerde Güngören'de köfteci dükkânı işletti. 

Trabzon Lisesi'nden mezun olan Ekrem İmamoğlu, ardından Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Bölümü'ne kaydoldu. Ailesinin 1987 yılında İstanbul'a taşınmasının ardından lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nde tamamlamak zorunda kaldı. İstanbul Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimi aldı. 1992 yılında inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başlayan Ekrem İmamoğlu, burada Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 

Okul dönemlerinde amatör olarak futbol oynayan Ekrem İmamoğlu, Trabzonspor Basketbol Kulübü` Trabzonspor Futbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik yaptı.

18 Kasım 1995'te Dilek Kaya ile evlenen İmamoğlu'nun, Mehmet Selim (1997), Semih (2005) ve Beren (2011) adında üç çocuğu vardır.

Ekrem İmamoğlu, 1991 yılından beri Beylikdüzü’nde yaşıyor.

ekrem-imamoglunun-saglik-durumu-nasil-koronavirus-testi-pozitif-ciktiiiiiiii.jpg

SİYASİ KARİYERİ

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

2008 yılında CHP üyesi olmasının ardından 2009 Türkiye yerel seçimlerinde Beylikdüzü belediye başkanlığı için aday adayı olan Ekrem İmamoğlu, partisi tarafından aday gösterilmedi. 16 Eylül 2009 yılında CHP Merkez Yürütme Kurulu tarafından CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı'na atanan Ekrem İmamoğlu, 27 Aralık 2009 yılında gerçekleştirilen CHP Beylikdüzü İlçesi 1. Kongresi'nde seçilen ilk ilçe başkanı oldu ve 18 Mart 2012 yılında gerçekleştirilen CHP Beylikdüzü İlçesi 2. Kongresi'nde tekrardan ilçe başkanı seçildi. 

15 Temmuz 2013 yılında CHP Beylikdüzü ilçe başkanlığı görevinden istifa eden Ekrem İmamoğlu, 2014 Türkiye yerel seçimlerine CHP'nin Beylikdüzü belediye başkanı adayı olarak katıldı ve partisinin bir önceki seçimde yüzde 30 olan oy oranını yüzde 50,8'e çıkararak Beylikdüzü belediye başkanı seçildi.

YSK SEÇİMLERİ İPTAL ETTİ, İMAMOĞLU’NUN MAZBATASINI ALDI

2019’da yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanı olarak seçilen ve ilk etapta 17 Nisan 2019’da göreve başlayan Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) yapılan itirazların ardından İBB seçimlerini iptal etmesinden dolayı 6 Mayıs 2019’da mazbatası iptal edildi ve İBB Başkanlığı görevinden alındı.

İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

İBB Başkanı İmamoğlu, Twitter'da yaptığı paylaşımda, sıklıkla test yaptıran biri olduğunu, en son çarşamba günü yaptırdığı testin de negatif çıktığını ifade etti.

Dün akşam saat 21.00 sıralarında ateşinin yükselmesinin ardından hastaneye gittiğini ifade eden İBB Başkanı İmamoğlu "38 derece ateşle hastaneye girince dün akşamı hastanede geçirdim ve test oldum. Bugün itibarıyla pozitif olduğu konusunda bir rapor oluştu. Şu an aslında iyiyim. Ateşim fena değil, süreç devam ediyor. Tıbbi anlamda da negatif diye yorumlayacağımız bir şey gözükmüyor. İnşallah hayırlısıyla sağlığımıza kavuşacağız. Elbette bütün vatandaşlarımızın mutlaka dikkat etmesini istiyorum. Bu süreçte duyurularımızı hep yapıyoruz. Teması mümkün olduğu kadar azaltalım. Herkesin bu anlamda duyarlılık göstermesi şarttır. En büyük dileğim bu. Hepinizi çok seviyorum." açıklamasında bulundu.

CHP'DEN 'İMAMOĞLU' PAYLAŞIMI

CHP'den yapılan açıklamada "Kovid-19 testi pozitif çıkan İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, acil şifalar diliyoruz. Sağlığına kavuşarak, bir an önce aramıza dönmesini bekliyoruz" ifadeleri paylaşıldı.

DAVUTOĞLU'NDAN 'GEÇMİŞ OLSUN' MESAJI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da İmamoğlu için 'geçmiş olsun' dileklerinde bulundu. 

Davutoğlu ayrıca İmamoğlu'nu telefonla arayıp "geçmiş olsun" dedi.

Gelecek Partisi Parti Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Davutoğlu, hastanede tedavi altında olan İmamoğlu ile görüşerek, sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

ABB BAŞKANI YAVAŞ: BU ZOR GÜNLERİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ

Haberin arkasından Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş da İmamoğlu için 'geçmiş olsun' mesajı yayınladı.

Twitter'dan paylaşım yapan Yavaş "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız @ekrem_imamoglu'nun Covid-19 testinin pozitif çıktığını üzüntüyle öğrendim. Başkanımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bir an evvel sağlığına kavuşmasını diliyorum. Bu zor günleri dayanışma içinde aşacak, birlikte başaracağız.” dedi.

İSTANBUL VALİSİNDEN İMAMOĞLU'NU TELEFON

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da Twitter hesabından "Kovid-19 test sonucu pozitif çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Allah'tan acil şifalar dilerim" paylaşımında bulundu.

AKŞENER'DEN 'GEÇMİŞ OLSUN' MESAJI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Kovid-19 testi pozitif çıkan Ekrem İmamoğlu'na geçmiş olsun dileklerini iletti.

CHP'den yapılan açıklamada "Kovid-19 testi pozitif çıkan İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, acil şifalar diliyoruz. Sağlığına kavuşarak, bir an önce aramıza dönmesini bekliyoruz" ifadeleri paylaşıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN