Elazığ Belediyesi'nin 16 milyon liraya yaptığı üstgeçit için yıkım kararı

Elazığ Belediyesi'nin 16 milyon liraya yaptığı üstgeçit için yıkım kararı

Elazığ Belediyesi tarafından 2017 yılında 16 milyon liraya yapılan üstgeçit, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararı ile yıkıldı. Vatandaşın parasının çöpe atıldığını belirterek karara tepki gösteren Gelecek Partili Sadullah Kavak, "Üstgeçit için harcanan para için 1.6 milyon kez “KORONA” yazıp 8119’a mesaj göndermek gerekiyor" dedi.

AK Partili Elazığ Belediyesi tarafından 2017 yılında 11 milyon TL’ye ihale edilerek 16 milyon TL’ye yapılan ve “Prestik çalışması” olarak lanse edilen üstgeçidin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararı ile yıkılmasına karar verildi.

Tepki çeken karar sonrası konuyu Twitter hesabından gündeme taşıyan Gelecek Partili Sadullah Kavak, “biz bize yeteriz” kampanyasına atıfta bulunarak, “Üstgeçit için harcanan para için 1.6 milyon kez “KORONA” yazıp 8119’a mesaj göndermek gerekiyor” dedi.

Mahzun-i Şerif’ten de alıntı yapan Kavak, “Yiyin ağalar yiyin, gabıra mı götüreceksiniz” ifadelerini kullandı.

"1.6 MİLYON KEZ KORONA YAZIP GÖNDERMEK LAZIM"

İşte Sadullah Kavak’ın açıklamaları:

“Hiç şaşırmadım… Elazığ’da 2017 yılında AK Partili Belediye tarafından 11 milyon TL’ye ihalesi yapılan 16 milyon TL’ye tamamlanan “Tam bir prestij çalışmasıdır. Türkiye’deki çok özel projelerden biridir” gibi süslü cümlelerle açılışı yapılan, 2019 yılında üstgeçitin akıbeti için referandum yapılan ama referandum neticesi açıklanmayan üstgeçitin 2020 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kararı ile yıkılmasına karar verildi. Üsgeçit için harcanan para için 1,6 milyon kez “KORONA” yazıp 8119’a mesaj göndermek gerekiyor. Bugün yine geldi. Haftada ortalama iki defa geliyor. 8119’dan “Biz Bize Yeteriz Turkiyem Milli Dayanisma Kampanyasi’na “KORONA” yazip bu mesaja cevap vererek veya “8119”a kisa mesaj atarak, 10 TL katki saglayabilirsiniz. B002” Maşallah Belediyeler güzel çalışıyor. Geçen yıl yaptıkları orta refüjleri bu sene söküp yeniden yapıyorlar. Hangisini yazacağımı şaşırdım. Hemşehrim Ünlü ozanımızın Mahzun-i Şerifin bir türküsü aklıma geldi. “Yiyin ağalar yiyin gabıramı götüreceksiniz”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN