Erdoğan: Ay'a ilk adımı 2023’te atmayı hedefliyoruz

Erdoğan: Ay'a ilk adımı 2023’te atmayı hedefliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ulusal uzay programı kapsamında Ay'la ilk teması 2023 yılında sağlamayı hedeflediğini söyledi.

ÇEVİREN: ENSAR TEKİN | KARAR.COM

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, "Ay'a ilk adımı 2023 yılı sonunda uluslararası işbirliği ile fırlatılacak milli ve özgün hibrit roketimizle yapılacak" dedi. Erdoğan işbirliği konusunda daha fazla ayrıntı vermedi.  

Geçtiğimiz ay Tesla ve SpaceX’in sahibi Elon Musk ile biraraya gelen Erdoğan, Musk’la uzay teknolojileri konusunda iş birliği üzerine konuştu.  

Ankara'da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Erdoğan, bir Türk vatandaşını uzayda bilimsel bir göreve göndermek de dahil olmak üzere 10 stratejik hedef içeren bir program açıkladı.

Geçtiğimiz ay Türkiye, Türksat 5A uydusunu SpaceX ile işbirliği içinde  yörüngeye fırlatmıştı. Türksat 5B uydusunun 2021 yılının ikinci çeyreğinde fırlatılması planlanıyor.  

Türkiye'nin 10 yıl içinde stratejik uzay hedeflerine ulaşmayı hedeflediğini söyleyen Erdoğan, ülkenin uydu teknolojileri konusundaki çalışmalarını geliştireceğini ve diğer müttefik ülkelerle bir uzay limanı kuracağını sözlerine ekledi. 

Türkiye daha önce keşif ve haberleşme uyduları, uydu sistemleri entegrasyon ve test merkezi kurdu ve 2022 yılında fırlatılması beklenen IMECE adlı yerli bir HD uydu üretti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN