Erdoğan: Menderes'in asılmasını İnönü istedi

Erdoğan: Menderes'in asılmasını İnönü istedi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Uşak'taki toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan 27 Mayıs Darbesi sonrasında Yassıada'da asılan Adnan Menderes'in İsmet İnönü'nün isteği üzerine idam edildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Uşak'taki toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde 27 Mayıs Darbesi vardı. 27 Mayıs'ın demokrasi tarihimiz için bir utanç günü olduğunu belirten Tayyip Erdoğan, şöyle konuştu:

Bugün 27 Mayıs 2015. 27 Mayıs 1960 darbesi kara bir gün olarak tarihimize yazıldı. 27 Mayıs 1960 günü bir matem günüdür. Ege'nin yiğit adamı Menderes "Yeter" diyerek aldığı iktidar ile millete çok hizmet verdi.

Türkçe ezan garabetine onun döneminde son verildi. İmam Hatipler onun döneminde açıldı. Bu milleti özünden koparmak yabancılaştırma adımlarına bu dönemde son verildi. Milletin desteğiyle iktidara gelen Adnan Menderes'e darbe yaptılar yetmedi dar ağacına gönderdi.

Menderes'in idamını İnönü istedi

Burada açık söylüyorum. CHP 1950 seçimlerinin sonucunu yıllarca hazmedemedi. Yassıada tutanaklarına bakarsanız Menderes'in asılmasını isteyen kişinin İnönü olduğunu görüyoruz.
Biz yalnız Allah'ın huzurunda eğiliriz. Başka eğilmek yok. Ne zaman bu milletin evlatları iktidara geldiyse sonları darbe oldu. Menderes'in akıbeti siyasetçilerin üzerinde demokrasinin kılıcı gibi dursun istiyorlardı.

New York Times Özal'ın ölümüne sevinmişti

Elinizdeki yazılı ve görsel medya ile siz neyi ürküteceğinizi sanıyorsunuz? 40 yıllık siyasi hayatımızı boyunca tehditlere maruz kaldık. Paralel bir savcı çıkmış. Bunlar Menderes'i geçti sonları da geçecek diyor.

New York Times Turgut Özal için de kibirli demişti. Öldüğünde de kavgacı Türk Cumhurbaşkanı öldü diyerek mutluluğunu gizlememişti. Bizim için şimdi NATO'yu ABD'yi göreve çağırıyorlar. Ey New York Times, sen Gazze'de 14 gazeteci öldürülürken, Gazze'de çocuklar bombayla öldürülürken hep sustun. Bunlar milletin milletin evlatlarının iktidar olmasına dayanamıyor. Bizim Filistin'de Suriye'de mazlumlara sahip çıkmamızı istemiyorlar.

Şimdi haykırmaya var mısınız? Öyle bir haykıralım ki 15 bin kilometreden duyulsun. Pensilvanya'dan, Kandil'den, Brüksel'den duyulsun. Yeni Türkiye'nin inşasına hazır mıyız? 7 Haziran'da sandıkları patlatıyor muyuz? 

Siz kaçacaksınız biz kovalayacağız

Hangi ittifakları kurarlarsa kursunlar bizi asla durduramayacaklar. Heveslenmeyin bizi karşınızda bulursunuz. Askerimizi ve emniyet güçlerimizi karşınızda bulursunuz. En önemlisi ise milletimizi karşınızda bulursunuz? Çıkmış bir paralel devlet. Devletin kurumlarına yerleşiyor. Yıllarca bunu din kisvesi altında yaptılar. Eğitim dediler böyle yaptılar. Adımlar atmak süretiyle milletimizi kandırdılar.

Cumhurbaşkanı olmadan önce bir sözüm vardı. İnlerine gireceğiz demiştik. İnlerine girdikçe abileri mabileri yurtdışına kaçıyor. Siz kaçacaksınız biz kovalayacağız. Asla taviz vermeyeceğiz. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN