Erdoğan Toprak: 9 rakamlı adres kodu seçim öncesi hile hazırlığıdır

Erdoğan Toprak: 9 rakamlı adres kodu seçim öncesi hile hazırlığıdır

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Daire Başkanlığı'nın hazırladığı '9 rakamlı adres kodu' uygulamasını 'Malum seçim öncesi hile hazırlığıdır' iddiasında bulundu.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan 9 rakamlı adres kodu uygulamasının yeni bir fişleme hazırlığı olduğunu öne sürdü.

Toprak, gelecek günlerde uygulamaya konulacak olan '9 rakamlı adres kodu' için “Seçmen kütüklerini adres ve isim bilgisiyle kontrol edilemez hale getirerek bugünden kaybedecekleri malum bir seçim öncesi hile-sahtekârlık hazırlığıdır” dedi.

Toprak söz konusu iddiasını, "Seçmen kütüklerini adres ve isim bilgisiyle kontrol edilemez hale getirerek bugünden kaybedecekleri malum bir seçim öncesi hile-sahtekârlık hazırlığıdır” diyerek açıkladı.

9 HANELİ ADRES KODU SİSTEMİ NEDİR? AÇIK ADRESTEN FARKI NE?

9 haneli adres kodu sistemi, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından zorunlu deprem sigortası için kullanılan 10 haneli ev kodu sisteminin genel kullanıma yayılacak bir versiyonudur. Nüfus Müdürlükleri tarafından verilecek adres kodu, hayatın her alanında geçerli olacak.

Nasıl ki resmi işlemlerde ana adı, baba adı, doğum yeri gibi bilgileri uzun uzun anlatmak yerine yalnızca TC kimlik numaramızı veriyoruz, adres kodu sayesinde de uzun uzun adres detayları vermek yerine adres kodumuzu söyleyeceğiz. Böylece sistemden ev adresimiz ile ilgili tüm detaylar görülebilecek.

Böyle bir sisteme geçilmesinin en büyük nedeni olarak güvenlik endişesi ve adres değişiklikleri gösteriliyor. İnsanların halka açık bir yerde tam adreslerini söylemekten çekindikleri, cadde ve sokak isimlerinde yapılan değişikler nedeniyle adres karışıklığı çıktığı biliniyor. 9 haneli adres kodu sistemi sayesinde bu durumların ve hatalı adres yazımlarının ortadan kalkacağı düşünülüyor.

9 haneli adres kodları kişinin bulunduğu bölgenin Nüfus Müdürlükleri tarafından verilecek ancak kodu almak için müdürlüğe gitmenize gerek yok, işlemler e-Devlet üzerinden yürütülecek. e-Devlet Kapısı şifresi olan her vatandaş adres kodunu çevrimiçi olarak alabilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN