Erdoğan'dan Macron'un diyalog çağrısına yeşil ışık

Erdoğan'dan Macron'un diyalog çağrısına yeşil ışık

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un diyalog çağrısına cevap verdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Erdoğan 'Biz, samimi her çağrıya kulak vererek diplomasiye olabildiğince alan kazandırmak, sorunları diyalog yoluyla herkesin kazanabileceği bir çözüme kavuşturmak niyetindeyiz' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında, "Her çağrıya kulak verip, diplomasiye alan kazandırmak zorundayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti 2 bin yıllık geçmişi olan köklü ve kadim bir devlettir. Hiçbir komplekse kapılmadan, içinden geçtiğimiz tüm süreçleri vakur ve olgun şekilde yürütmekte, ısrarlı provakasyonlara asla aldırış etmemekteyiz.

"SORUNLARI DİYALOGLA ÇÖZÜME KAVUŞTURMAK NİYETİNDEYİZ"

Biz, samimi her çağrıya kulak vererek diplomasiye olabildiğince alan kazandırmak, sorunları diyalog yoluyla herkesin kazanabileceği bir çözüme kavuşturmak niyetindeyiz. Ülkemizin bir damla suyunu da bir karış toprağını da bu vizyonla savunmayı sonuna kadar sürdüreceğiz."

MACRON NE DEMİŞTİ?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter üzerinden Türkçe yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Ajaccio'da, Türkiye'ye net bir mesaj gönderdik: iyi niyetli, naiflik olmaksızın sorumlu bir diyaloğu yeniden açalım. Bu çağrı bundan böyle Avrupa Parlamentosu’nun da çağrısı. Görünüşe göre de işitilmiş. İlerleyelim"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN