Ergün Atalay kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Kumlu'nun ardından başkanlığa getirilmişti

Ergün Atalay kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Kumlu'nun ardından başkanlığa getirilmişti

Milyonlarca çalışan, Asgari Ücret Tespit Komisyonundan gelecek olan haberi beklerken, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve heyeti, üçüncü asgari ücret toplantısında görüş ve önerilerini komisyona sundu…

İşçi, işveren ve hükümet sözcülerinin katıldığı ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (Türk-İş) ev sahipliğinde çevrim içi gerçekleşen Asgari Ücret Tespit Toplantısının üçüncüsü 22 Aralık’ta gerçekleşmişti. Asgari ücretin belirlenmesinde söz sahibi olan Ergün Atalay, toplantının dikkat çeken isimlerinden oldu.  

ERGÜN ATALAY KİMDİR?

1954 yılında Adapazarı'nda dünyaya gelen Ergün Atalay, 1967’de Donatım İlkokulundan mezun olduktan sonra, 1968’de TCDD Çıraklık Okuluna kaydoldu ve bu okuldan da 1972 yılında mezun oldu. Aynı sene içinde Adapazarı Vagon Fabrikası’nda işe başladı. 1978’de TÜVASAŞ’ın işyeri sendika temsilciliği görevini üstlendi. 1982 yılında gerçekleşen seçimlerin sonucunda Demiryol-İş Sendikası Adapazarı Şube Mali Sekreterliği’ne geldi 1992 yılında ise seçilerek Şube Başkanlığı’na yükseldi.

Bir süre Demiryol-İş Sendikası Denetim Kurulu üyeliğinde bulundu. 1999 yılında gerçekleşen Demiryol-İş Sendikası 6. Olağan Genel Kurulu’ndaki seçimlerde Genel Başkanlık görevine geldi. 2003 ve 2007 yıllarında aynı göreve tekrar seçildi. 2002 Aralık ayında bir dönem yedekten girdiği TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu'nda Genel Eğitim Sekreterliği görevini üstlendi. 

Ergün Atalay, 19. Olağan Genel Kurulda ve 20. Olağan Genel Kurulda da yeniden Genel Mali Sekreterlik görevine getirildi. 

2002 yılının Aralık ayında TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu'na yedekten girdi ve kurul sonunda Genel Eğitim Sekreterliği görevine seçildi. 19’uncu 20’nci ve 21’inci Olağan Genel Kurullarda Genel Mali Sekreterlik görevi verildi.

Önceki başkan Mustafa Kumlu'nun 2 Eylül 2013 tarihinde istifa etmesinin ardından 3 Eylül 2013 tarihinde Yönetim Kurulu Kararı ile Türk-İş Genel Başkanlığına getirilen Ergün Atalay, evli ve üç çocuk sahibidir. 

ergun-atalay-kimdir-1.jpg

ÜÇ BAŞKAN BİR ARAYA GELDİ

2021 yılında uygulanacak asgari ücretin belirlenmesi çalışmalarını yakın temas halinde yürüten Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay bir araya geldi. 

Asgari ücret belirleme toplantısını değerlendiren başkanlar, talep ve görüşlerini ifade etti ve ortak bir açıklamaya imza attı.

“ASGARİ ÜCRET PAZARLIK KONUSU EDİLMEMELİ”

Üç başkan tarafından imzalanan açıklamada çalışanların aileleriyle birlikte yeterli yaşam koşullarını karşılayacak düzeyde bir ücretin artık her zamankinden daha önemli hale geldiği belirtildi. 
Açıklamada, Üçlü bir yapı ile çalışmalarına devam eden Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), asgari ücretin seviyesinin belirlenme sürecinde işçilerin ve ailelerinin her türlü ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulması gereğinin önemle belirtilmekte olduğunu ifade edildi. Asgari ücretin, işçilerin aileleriyle beraber geçimini sağlayacakları bir ücret olduğunun, tüm aile bireylerinin hakkı bulunduğunun ve pazarlık konusu edilmemesi gerektiğinin altı çizildi. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN