Mahmut Arslan kimdir, kaç yaşında ve nereli? Akil insanlar arasında yer almıştı

Mahmut Arslan kimdir, kaç yaşında ve nereli? Akil insanlar arasında yer almıştı

2021 yılı asgari ücret belirleme çalışmaları devam ederken, görüş ve taleplerini belirten taraflar arasında Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da yer almıştı. Mahmut Arslan, 23 ve 24 Temmuz 2011'de yapılan 11. Olağan Genel Kurulda Hak-İş Genel Başkanlığına yeniden seçilmişti.

1955 yılında Karaman’da doğan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, liseden mezun olduktan hemen sonra elektrik teknisyeni olarak çalışmaya başladı. 1979 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştığı sırada sendikal faaliyetlerin içine girdi ve 1982’de Hizmet-İş sendikasında görev aldı.

MAHMUT ARSLAN KİMDİR?

1955 yılında Karaman İli, Ermenek İlçesi Tepebaşı Köyü'nde doğan Mahmut Arslan, ilk ve orta öğrenimini Ermenek'te almış, lise öğrenimini Konya'da tamamlamıştır. Liseden mezun olduktan sonra çalışma yaşamına 1974’te elektrik teknisyeni olarak Deniz Kuvvetleri Gölcük Tersane Komutanlığı'nda çalışmaya başladı.

1979’de işinden ayrılmasının ardından elektrik teknisyeni olarak Konya'da Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'nda çalışmaya başlayan Mahmut Arslan, sendika faaliyetlerine buradayken başladı. 1982 senesinde "Hizmet-İş" sendikasına Genel Mali Sekreteri olarak göreve getirildi. Ardından sırasıyla 1983, 1986, 1989, 1992, 1995 ve 1999 senelerinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurullarda, seçilerek Genel Sekreterlik görevine getirildi.

Mahmut Arslan, 3 Kasım 2002’de yapılan seçimlerle "Hizmet-İş" sendikasına Genel Başkanlık görevine geldi. 6 ve 7 Eylül 2003’de gerçekleştirilen 9. Olağan Genel Kurullarda, sonrasında 25 ve 26 Ağustos 2007’de gerçekleştirilen 10. Olağan Genel Kurullarda ve ardından 23 ve 24 Temmuz 2011 tarihinde gerçekleştirilen 11. Olağan Genel Kurullarda Genel Başkanlığa yeniden seçildi.

Mahmut Arslan, Hak-İş Konfederasyonu Yönetim Kurulu'ndaki çeşitli görevlerde bulundu. 26-28 Kasım1999 tarihinde yapılan Hak-İş Konfederasyonu 9. Olağan Genel Kurulu'nda Hak-İş Genel Teşkilatlanma Sekreterliği görevine getirildi. Ardından 5-7 Aralık 2003’deki 10. Olağan Genel Kurulunda Genel Başkan Yardımcılığı'na, 22 Mart 2011 tarihinde Hak-İş Genel Başkanlığına seçildi. 21-23 Ekim 2011 tarihleri arasında yapılan, Hak-İş Konfederasyonu 12. Olağan Genel Kurulunda Genel Başkanlığa yeniden seçildi.

Evli ve 3 çocuk babası olan Mahmut Arslan, 3 Nisan 2013’de Ak Parti Hükümeti tarafınca açıklanan ve barış sürecini yönetmesi beklenen 63 kişilik Akil insanlar listesine Doğu Anadolu Bölgesinden adını yazdırmıştır.

mahmut-arslan-kimdir.jpg

AÇIKLAMAYA ÜÇ BAŞKAN DA İMZA ATTI

2021 yılında çalışanlara ödenecek asgari ücretin belirlendiği günlerde yakın bir şekilde çalışan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay bir araya geldi.

Toplantının sonunda her üç başkanın da imzaladığı bir açıklama yapıldı. Mahmut Arslan’ında imzasının da bulunduğu açıklamada;

Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından görevlendirilen Türkiye İstatistik Kurumu’na göre bekar bir işçi için hesaplanan yaşama maliyetinin on birinci ay itibarıyla net 2 bin 792 lira olduğunun altı çizildi. Açıklanan bu tutarda aile unsurunun olmadığı yani ailenin dikkate alınmadığı ifade edildi. Hesaplanan bu miktarda, bu ayın tespit edilecek olan fiyat artışı ile asgari ücretin hayata geçeceği 2021 yılı muhtemel fiyat artışlarının da bulunmadığı vurgulanarak, bütün bu etkenleri kapsayacak bir asgari ücretin, bütün bir yıl boyunca kesintiler sebebiyle azalma olmadan işçinin eline geçmesinin sağlanması gerektiği söylendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN