Ermenistan askerleri araçlarını yollara bırakıp kaçtı

Azerbaycan, Ermenistan ordusunun yollarda bırakıp kaçtığı askeri araçların görüntülerini yayınladı.

Azerbaycan’ın, işgal altındaki toprakları geri almak için başlattığı operasyonlar tüm hızıyla devam ederken Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun bırakıp kaçtığı askeri araç ve ekipmanların görüntülerini yayınladı.

ERMENİSTAN GÜÇLERİ YİNE BÜYÜK KAYIPLAR VERDİ

Azerbaycan ordusu ilerleyeme devam ederken, dünkü çatışmalarda Ermenistan güçlerinin ağır kayıplar verdiği belirtildi. Azerbaycan ordusunun, Ermenistan güçlerine ait yaklaşık 10 tank, 6 D-20 top, 1 ‘Acacia’ kundağı motorlu topçu cihazı ve yaklaşık 30 aracı imha ettiği duyuruldu. Ermenistan güçlerinden 1’inci ve 7’nci alaylarından bir grup askerin mevzileri terk ederek kaçtığı ifade edildi.

ERMENİSTAN, SİVİL YERLEŞİM YERLERİNİ HEDEF ALIYOR

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ermenistan güçlerinin Azerbaycan’da yerleşim yerlerini hedef almaya devam ettiği, Goranboy, Tatar, Ağdam, Berde ve Ağcabadi bölgelerinde köylerin saldırıya uğradığı ve ölü ve yaralılar olduğu belirtildi. Azerbaycan ordusunun da yeterli önlem aldığı ifade edildi.

Ermenistan'ın 27 Eylül'den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda, 30 Azerbaycanlı sivil hayatını kaybetmiş, 143 kişi ise yaralanmıştı.

İlgili Haberler