Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi Başkanı görevden alındı

Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi Başkanı görevden alındı

Azerbaycan'ın başarılı harekatları sonrası Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi Başkanı Argişti Kryamyan görevden alındı.

Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi Başkanı Argişti Kryamyan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan tarafından imzalanan kararnameyle görevden alındı.

Ermenistan Cumhurbaşkanlığı sitesinde yer alan kararnameye göre, Başbakan Nikol Paşinyan’ın teklifi üzerine Kryamyan’ın görevden alınmasına karar verildi.

NEDEN ALINDIĞI AÇIKLANMADI

Kararnamede, Kryamyan’ın görevden alınma nedenine ilişkin bilgi paylaşılmadı.

Azerbaycan ordusunun Ermenistan’ın işgal ettiği Karabağ’da yürüttüğü başarılı askeri operasyonlar sonucunda çok sayıda yerleşim yeri işgalden kurtarılmıştı.

CEPHEDE SIKIŞINCA TÜRKİYE'Yİ SUÇLADI

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, daha önce verdiği röportajlarda Türkiye'yi suçlayarak Batılı ülkelerden yardım istemişti. Türkiye'nin Dağlık Karabağ krizinde Azerbaycan'a askeri destek verdiğini ileri süren Paşinyan, "Türk ordusu Karabağ'da yaşanan savaşa müdahale ediyor" demişti. 

Paşinyan Alman Bild gazetisen verdiği röportajda ise "Avrupa jeopolitik durumu iyi değerlendirip bu duruma el koymazsa, Türkleri Viyana kapılarında görür. Türkiye, Suriye'den savaşçıları bu bölgeye getirdi, Türk ordusu da bu sürece dahil oldu. Türkiye, Türk imparatorluğunun yeniden canlanması için emperyalist politika güdüyor. Bu, Türkiye’nin bu bölgelerde yaptığı gibi, Akdeniz, Orta Doğu ve Libya’daki diğer faaliyetleri de kapsıyor. Üçüncüsü, 100 yıl sonra Türkiye’nin 1915’te Türkiye’de meydana gelen Ermeni soykırımını sürdürmek için Güney Kafkasya bölgesine döndüğüne inanıyorum” ifadelerini kullanmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN